İzmir'e Yardım Yapılmıyor mu

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Ali Engin, AK Parti hükümetinin İzmir’e kamu yardımı yapmadığını savundu.

İzmir'e Yardım Yapılmıyor mu
Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirilen toplantıya CHP İzmir İl Örgüt üyelerinin yanı sıra çok sayıda basın mensubu katıldı.

Toplantıda Türkiye ve İzmir gündemini değerlendiren CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, hükümeti eleştirdi.

AKP hükümetinin İzmir’e yeterince kamu yardımı yapmadığını savunan Ergin, İstanbul ve Ankara’ya yapılan kamu yardımının İzmir’e yapılmadığını belirterek "İzmir ekonomisini 3 aydan bu yana eleştiriyoruz. Son 10 yılda yani AKP hükümetinde, İzmir kamu yatırımlarından yoksun kalıyor. Nüfus oranımız Ankara ile aynı, fakat daha fazla vergi verip daha az hizmet alıyoruz” dedi.

AKP’nin İzmir için gerçekleştireceği 35 projeyi de eleştiren Engin, “AKP’nin vaat ettiği 35 proje özel sektör projesidir” diye konuştu.

Bize benzeyen ülkelerin bizden çok çok ileri büyüdüğünü anlatan Engin, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Biz o koşuya yetişemedik. Batıdaki finansman İzmir’e geliyor. Ulaştırma bakanı projeleri kendisi yapmıyor. Israrla İzmir’i alacağız diyorlar. 35 projemiz var diyorlar. Maalesef bunlar özel sektör projeleri. Yaptıkları İzmir’in kafasını karıştırmak o törenden bu törene koşturmaktır.” CHP’Lİ BELEDİYELERİN PLANLARI 17 AYDIR BEKLİYOR Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında CHP’li belediyelerin bekletildiğini savunan Başkan Engin, şunları söyledi: “Kentsel dönüşümde 40’a yakın Bakanlar Kurulundan geçen projeler var. Yalnız CHP’li belediyelerin planları 17 aydır bekliyordu. Nihayet bu hafta Uzundere planı onaylandı. Gecikmesine rağmen bu önemlidir. Bizzat Şehircilik Bakanı önceliğin İzmir olduğunu söylemişti” Hükümet’in eğitimdeki 4+4+4’ diye bilinen kesintisiz eğitim yasa tasarısını da eleştiren Engin, sözlerini şöyle sürdürdü: “İlköğretimde son yıllarda özellikle son 5 yılda eğitim ve bilim çevrelerinde böyle bir şey konuşulmazken, birden parlamentonun gündemine birkaç milletvekilinin gündeme getirdiği 4+4+4 çok tartışılacak. Hepimizin çevresinde çok minik çocuklar var. Buna akıl sır ermiyor. Dün biz milletvekili arkadaşlarla toplantı yaptık, AK Partililerin bile komisyon alanında, ‘haklısınız dediklerini ama napalım baştaki ne diyorsa o, yapacak bir şey yok’ dediklerini aktardılar." CHP’YE ÜYE OL ÇÖZÜMÜN PARÇASI OL İzmir il örgütünün çeşitli kampanyalarından da bahseden Engin, şunları söyledi: “Biz de sizler gibi bir kamu görevi yapıyoruz. Sizler gibi idealist kaygı ve duygularla bu işi yapıyoruz Biz de bu sorumlulukla hareket ediyoruz. Yeni üye kazandırmak istiyoruz. ‘CHP'ye üye ol çözümün bir parçası ol.’ İdealist kadın ve genç ağırlıklı, çevresine duyarlı halkımızı bu kampanya ile CHP'ye davet ediyoruz. İlçelerden aldığımız duygular çok olumlu. Bir önyargı ve yanlış algı varsa onu kırmaya çalışıyoruz.Toplumsal duyarlılığı artırmak lazım. Sivil toplum örgütlerine üye olmak lazım. Partiler belli insanların elinde kalıyor. Katılımcı ve çoğulculuğu esas almak lazım. Eğitici eğitmen yani parti örgütlerimizi eğitecek seminerler verildi.

Oradan aldığımız duygu çok olumluydu. Bunu çok önemsiyoruz. Değişim ve eğitime kendimizden başladık. Genç ve kadın üye sayımız artıyor. Futbolda taraftar dernekleri ile toplantılar yapıyoruz. Yalnızca futbolda değil tüm gençleri sorunlara duyarlı olup partimize davet ediyoruz. "
Kaynak: İHA