İnegöl'e 'Mobilyakent'

Türkiye’nin en önemli sanayi merkezleri arasında yer alan İnegöl’de kurulacak mobilya alışveriş merkezine (Mobilyakent) finansman desteğinin Türkiye Finans tarafından sağlandığı bildirildi.

İnegöl'e 'Mobilyakent'
2010 yılında İnegöl’de kurulan S.S. Mobilyakent Kooperatifi ile yapılacak inşaatın finansmanı için anlaşma imzalayan Türkiye Finans, 20 milyon dolarlık inşaatın finansmanını karşılayacak. Anadolu genelinde KOBİ’lerle yaptıkları işbirliklerine büyük önem verdiklerini belirten Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, “İnegöl ekonomisinin lokomotif sektörü mobilyacılık. Bu konudaki yüz yılı aşkın tecrübesiyle Türkiye’nin ‘mobilya başkenti’ olma yolunda hızla ilerliyor. Mobilya üretiminde sektörün öncülerinin de yer aldığı S.S. Mobilyakent Kooperatifi’ni desteklediğimiz bu yatırım, bizler için çok önemli. KOBİ’lere destek olarak reel ekonomiye katkıda bulunmaktan ve İnegöl’e mobilyakenti kazandıracak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

İnegöl-Ankara yolu üzerinde kurulacak Mobilyakent, 108 bin metrekarelik kapalı alana sahip 48 büyük, 7 küçük olmak üzere 55 mobilya mağazasından oluşacak. Modern tasarımıyla dikkat çeken Mobilyakent, yılın tüm aylarında açık kalacak kapalı bir alışveriş merkezi olacak.

Daimi mobilya fuarı gibi olacak Mobilyakent, toptan ve perakende olarak yurtiçi ve yurtdışındaki müşterilere hitap edecek. Davetlilerin konaklanması için 120 yatak kapasiteli ve 4 yıldızlı otel inşa edilmesi de planlanıyor. Kafeterya ve restoranı da bulunacak Mobilyakent’te 400 araç kapasiteli otopark da yer alacak. Mobilyakent’in inşaatının 12 ayda tamamlanması ve Eylül 2013’te faaliyete geçmesi hedefleniyor .
Kaynak: İHA