Feshane'de İki Başkent Buluşuyor

Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (KONSİAD) Feshanede organize edeceği Konya Sanayi ve Kültür Etkinliği'nin galası Merter Polis Evi'nde gerçekleştirildi.

KONSİAD'ın Feshane'de organize edeceği Konya Sanayi Ve Kültür Etkinlikleri'nin galası saat 20:00'de başta Konya Belediye Başkanı Tahir Akyürek olmak üzere birçok işadamı ve akademisyenlerin katılımı ile Merter Polis Evi'nde gerçekleştirildi.

KONSİAD'ın organize ettiği etkinlik 13 Eylül 2012 Perşembe günü Feshane'de başlayarak 4 gün süreceği belirtildi. Etkinlik çercevesinde sema, halk oyunları gösterileri ve birçok etkinliğin yapılacağı belirtildi.

KONSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Başcı, Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yapmış olan İstanbul ve Selçuklulara başkentlik yapmış olan Konya'nın Feshane'de biraraya geldiğini söyledi.

Başçı, "Diğer iller etkinlikler yaparken Feshane'de bizler imrendik. Acaba biz daha farklı nasıl birşey yaparız diye oturduk ve günlerce çalıştık. Öyle bir çıkış yapmalıydık ki Balkanlar'da, Avrupa'da hatta dünyada ses getiren bir çıkış olmalıydı diye düşündük. Büyük sanayi kuruluşlarıyla KONEXPO adı altında İstanbulumuzun büyük yerlerinde bu etkinlikler alevlensin, dünya tanısın istedik. İnşallah bunu gerçekleştirmek için yarın saat 13:30'da Feshane'de biraraya geliyoruz." şeklinde konuştu.