Cihan Artık Tek Başına Gezebilecek

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, 22 yıldır yürüyemeyen genç adama akülü tekerlekli sandalye vererek sevindirdi.

Cihan Artık Tek Başına Gezebilecek
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli’de ikamet eden 37 yaşındaki Cihan İlbar’a akülü tekerlekli sandalyesini bizzat kendisi giderek teslim etti. 15 yaşında iken (ankerasan sifen) kemik erimesi rahatsızlığı nedeniyle yürüyemez hale gelen Cihan İlbar, geçirdiği bu hastalık yüzünden 22 yıldır yürüyemedi ve maddi imkansızlıklar nedeni ile kendine bir araç temin edemedi. Başkalarına bağımlı olarak hareket eden eve kapalı durumda yaşayan İlbar, gitmek istediği yere kimseye sıkıntı vermeden gidebilmek ve kendiişlerini kendi yapabilmesi için Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’dan yardım talebinde bulundu. Nazilli Belediyesinin ilgili birimlerine talebin bildirmesinin ardından Cihan İlbar’ın gerekli sağlık kontrolleri yapıldı. Kontrolleri sonucu yürüyemez raporu verilen genç adamın akülü tekerlekli sandalyesini Başkan Haluk Alıcık bizzat kendisi teslim etti. Cihan İlbar’ın yaşadığı eve giderek hem hal hatırını sordu, hem de akülü tekerlekli sandalyenin nasıl kullanılacağını tarif etti.

“ENGEL DOĞUŞTAN OLACAK DİYE BİR DURUM YOK”

Aracına kavuşmanın mutluluğunu Cihan İlbar ile ailenin diğer fertleri ve komşuları da yaşarken Başkan Alıcık’a teşekkürlerini ifade ettiler. İlbar ve ailesinin yaşadığı mutluluğa ortak olan Başkan Alıcık, “Kimin ne zaman ne olacağı hiç belli değildir. Görüldüğü gibi her engel doğuştan olacak diye bir durum yoktur. Bu kardeşimiz 15 yaşına kadar ayaklarını kullanabiliyorken yaşadığı rahatsızlık sonucu yürüyemez hale gelmiştir. Yaşamımızın devamında neler yaşayabileceğimizi, başımıza neler gelebileceğini hiç birimiz bilemeyiz. İşte bu yüzden her birey birer potansiyel engelli adayıdır. İnşallah Cihan kardeşimiz bu araç sayesinde istediği gibi artık rahatça hareket edebilir. Kendisine sağlık ve acil şifalar diliyorum” dedi.

Başkan Haluk Alıcık, Mart 2009 tarihinden sonra görev süresinde yaklaşık 73 engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalye hediye ettiklerini, ihtiyaç sahibi kişilere önümüzdeki günlerde de imkanlar dahilinde akülü tekerlekli sandalye bağışında bulunmaya devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak: İHA