AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya Açıklama Yaptı

AK Parti Konya İl Teşkilatı, Halkapınar, Ereğli, Emirgazi, Karapınar, Sarayönü, Kadınhanı, Doğanhisar, Ilgın, Akören, Güneysınır, Çumra, Ahırlı, Yalıhüyük, Seydişehir, Derbent, Derebucak, Hüyük ve Beyşehir ilçelerinde Danışma Meclisi düzenledi.

AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, Danışma Meclisi çalışmaları kapsamında bulunduğu Kadınhanı'nda yaptığı konuşmada, son dönemde artan terör olaylarını kınadı.

Bu tür olayların ülkeyi bölemeyeceğine vurgu yapan İlhan Yerlikaya, ülke ve millet olarak bu tür oyunlara gelmeyeceklerinin de altını çizdi.

Eğitim sisteminde, dünyadaki gelişimlere uyum sağlamak amacıyla değişikliğe gidildiğini söyleyen Yerlikaya, şunları kaydetti:

''Bizim bu sistemle amaçladığımız en önemli husus, hangi yaştaki çocuğa hangi müfredatı uygulayabileceğinizi seçebilmenizdir. Bu çok önemli bir konu. Piyano eğitimi almak istiyorsanız, güzel sanatlar eğitimi almak istiyorsanız, spor eğitimi almak istiyorsanız erken yaşta başlamanız gerekiyor. Dini öğretimi 4 yılda tamamlamanız size yeteri kadar bilgi birikimi sağlamıyorsa onu daha uzun sürede almanız lazım. Bütün bunlar bu toplumda değişim kesimlerin ihtiyacı. Bizim herkesin ihtiyaç duyduğu, kendi özel yeteneği varsa geliştirebileceği veya kendisinin bir tercihi varsa onu gerçekleştirebileceği eğitim altyapısını kurmaya ihtiyacımız var. Bunun için de ortaokullar bu işin omurgasını oluşturacak.''

AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekci ise Seydişehir'de yaptığı açıklamada, Suriye konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na yöneltilen eleştirilerin haksız olduğunu dile getirdi.

AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu da Ereğli'de yaptığı konuşmada, Türkiye'de en temiz siyaseti AK Parti'nin yaptığını ifade etti.

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı ise Beyşehir'de yaptığı açıklamada, yerel seçimleri parti olarak çok önemsediklerini dile getirdi.

Amaçlarının Türkiye'yle daha güzel ve önemli hizmetleri buluşturmak olduğunu ifade eden Samancı, ''Bu bağlamda seçimlerde belediyelerimizi yeniden kazanmak istiyoruz. Bu konuda herkese büyük sorumluluklar düşüyor. Seçimlere teşkilat olarak hazır olmalıyız. Çünkü şunu iyi biliyoruz ki; AK Parti, gerek iktidar gerekse yerel yönetimler olarak Türkiye'nin kalkınmasında baş rolü oynuyor, oynamaya devam edecek'' diye konuştu.

Yayıncı: Murat Aslan
Kaynak: AA