Velilere “Telaşlanmayın” Uyarısı

Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Sağlam, yeni eğitim sistemiyle ilgili yaptığı açıklamada, velilerin telaş etmelerine gerek olmadığını söyledi.

Velilere “Telaşlanmayın” Uyarısı
4+4+4 yeni eğitim sistemi, dün itibari ile tüm Türkiye’de olduğu gibi Ünye’de de uygulanmaya başladı.

Yeni uygulama ile adrese dayalı olarak okullara yerleştirilen 1. sınıf öğrencileri, normalden 1 hafta önce okullarına giderek eğitim görecekleri okullara uyum sağlamaya çalıştı.

Konuyla ilgili bilgiler veren ve düşüncelerini aktaran Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Sağlam, yeni eğitime başlayan öğrencilerin ders görmekten çok okula uyum sağlamaya ve iyi davranışlar edinmeye yönelik eğitim göreceklerini söyleyerek, velilerin telaş etmemesini istedi. Sağlam, “4+4+4 eğitim sistemiyle beraber Ünye’deki çalışmalarımız devam etmekte. Bu kapsamda birinci sınıf kayıtları eskisinden farklı olarak adrese dayalı olarak internet üzerinden yapıldı. İlçemiz merkezi, belde ve köylerinde 2 bin 72 çocuk, 66 ay ve üzeri görünüyor. Dolayısıyla bu çocuklarımız zorunlu eğitim kapsamına giriyor. Bu öğrencilerimiz okullarına gidecek ama ders yapmak için değil. Burada 4-5 senede milli eğitim bakanlığımızın başlattığı çalışma kapsamında, çocuklarımızın öğretmenlerini, arkadaşlarını ve okulu kısaca tanımaları hedeflenmekte” dedi.

“ACEMİLİK ÇEKMEYECEKLER”
Musa Sağlam sözlerine şöyle devam etti: “Bildiğimiz gibi 17 Eylül tarihinde eğitim öğretim faaliyetleri tamamen başlayacak. Okullar açıldığında birinci sınıf öğrencilerimiz ilk başlarda eziklik hissedebilir. Bu uygulama ile öğrencilerimiz bir hafta önce başladığı için üzerlerinde ki acemiliği atmış olacak. Yani diğer çocuklara göre bir adım önde başlamış olacaklar. Öğrencilerimizin okullara karşı bir çekingenliği veya tereddütleri varsa bu uygulama ile bunun önüne geçilecek. Zaten öğrencilerin bu duygularla okula gelmesi Son derece normal. Sonuçta ev ortamından ilk defa uzaklaşacak. İnşallah bu hafta uygulanacak uyum programı ile bunların önüne geçeceğiz.”

“VELİLERİMİZ TELAŞLANMASIN”
Velilerde, çocuklarının küçük yaşta okula gitmesinden dolayı ‘acaba bu yaşta zorlanırlar mı, sıkıntı yaşarlar mı’ diye düşünceler olduğunu belirten Musa Sağlam, “Velilerin bu tip düşüncelere kapılmalarını doğal karşılıyoruz ama velilerimiz çocuklarının bedensel veya zihinsel olarak hazır olmadığını düşünüyorsa, doktor raporu belgesi alarak gerekirse kayıtlarını bir yıl ileri alarak okul öncesine yönlendirebilir ve bir Sonra ki yıl okula başlatabilir. Bu imkan yürürlüğe giren yönetmenlikte var ama velilerimiz telaş etmesinler. Çünkü uygulanacak okul programında öğrencilerimize hemen ders gösterilmeyecek. Özellikle birinci dönem öğrencilerin uyum süreci ve iyi davranışlar kazanmalarına dönük olacak. Okuma yazma faaliyetleri ise ikinci dönemden Sonra yapılacak. Dolayısıyla velilerimizin telaş etmelerine gerek yok. Bu kapsamda eğitim öğretime yeni başlayan öğrencilerimize hoş geldiniz diyor ve büyük öğrencilerimizin yeni öğrencilerimize örnek olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu .
Kaynak: İHA