Türk Eğitim-Sen’den Bakan Dinçer'e Öneri

Türk Eğitim-Sen Van Şube Başkanı Kutbettin Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in bir televizyon kanalında, eğitim konularında çözüm önerileri beklediği yönünde açıklamalarda bulunduğunu ifade ederek, bu doğrultuda sendika olarak kendilerinin de çözüm önerileri hazırladıklarını söyledi.

Türk Eğitim-Sen’den Bakan Dinçer'e Öneri
Konu ile ilgili olarak İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Kutbettin Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in katıldığı bir programda eğitim alanındaki konularla ilgili açıklamalarda bulunduğunu belirterek, bakanın çağrısına sendika olarak kulak verdiklerini kaydetti

Türk Eğitim-Sen olarak çözüm önerilerini içeren bir taslak hazırladıklarını dile getiren ve bunu Bakan Dinçer'e göndereceklerini aktaran Yıldız, "Sayın Bakan 10 Eylül 2012 tarihinde TRT 2'de yeni eğitim sistemiyle ilgili genelde norm kadro fazlası 30 bin öğretmeninin var olduğunu dile getirmişti, bu öğretmenleri çalıştıramadıklarını anlatmıştı. Ayrıca ücret karşılığı 55 bin geçici görevlendirmenin yapıldığını dile getirmişti. Bu durumun hem mali yük getirdiğini hem de eğitim kalitesini düşürdüğünü samimiyetle ikrar etmişti. ‘Konu ile ilgili önerileri olan varsa bize getirsin’ diye açıklamalarda bulunmuştu. Şimdi biz de Türk Eğitim-Sen olarak çözüm önerilerimizi sunuyoruz. Tüm Türkiye’de olmak üzere eğitimde zorluk çekilen yerlerde görev yapan başta öğretmenlerimiz olmak üzere bütün eğitim çalışanlarına teşvik amacıyla herkesin brüt maaşının her ay yüzde 25’i verilmeli. Uzun süre burada çalışanların da bu paradan faydalandırılmaları gerekir. Teşvik amaçlı ödenen bu para her ay çalışanın adına bankaya yatırılmalı, 5 yıllık süre sonunda kendisine defaten ödenmeli.

Eş durumu azami seviyede çözülmeli, bölgemiz ve yörelerimizde öğretmen açığı sorunu kalmamalı. Geçici görevlendirme sorunu yaşanmamalı, minimum seviyeye düşürülmeli. Bu bölgede eğitim çalışanlarına 5 yıl hizmet yapma şartı konulmalı, 5-6 yıldan fazla kalanlara ise 6'ncı yıldan itibaren bu para her ay hesaplarına yatırılmalı. Sayın Bakanım siz çözüm önerisi istediniz ve söz veriyorum öneriyi uygulamaya koyacağım dediniz. Biz de size güvendik önerimizi sunduk. Buyurun çözün sorunu, hizmetin adı da sizin olsun" ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA