Siverek Müftüsünden Okuma Rekoruna Destek

Sivil-Der Yönetim Kurulu üyeleri tarafından 25 Eylül'deki okuma rekoru kapsamında, Siverek Müftülüğü ziyaret edildi.

Siverek Müftüsünden Okuma Rekoruna Destek
Karşılıklı fikir alışverişinde bulunma, okuma ve eğitim merkezli etkinlik için destek istemek amacıyla yapılan ziyarette rekor girişimi kapsamında gelişmeler Siverek Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar'a aktarıldı, önerileri ve destekleri istendi.

Müftü Ahmet Hilmi Yazar da okuma merkezli böyle bir girişimi desteklediklerini, gelişmeleri basından yakından takip ettiklerini ve üzerlerine düşen bir şeyler varsa yapacaklarını ifade ettiler. Allah'ın ilk emrinin "Oku" olduğunu aktaran ve Hz. Ali’nin "Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum" sözünü hatırlatan Müftü Yazar, Siverek Müftülüğü olarak okuma merkezli böyle bir girişime duyarsız kalamayacaklarını, üzerlerine düşen bir sorumluluk olduğunu kaydederek, okunacak metinle ilgili tavsiyelerde bulundu

Müftü Yazar'a, etkinlikte Guinness Rekorlar Kitabı yönetmeliğine göre bilinen bir edebiyatçının bilinen bir eseri olması gerektiği, zaten başvuruların yapıldığı ve bu kapsamda Ahmet Arif'in "Anadolu’yum ben" şiirinin okunacağı bilgisi verildi.

Yazar da, 21 Eylül 2012'de Cuma vaazında okumanın önemini, her türlü hayırlı işin ve bu minvalde bu girişimin Siverekliler tarafından desteklenmesi gerektiğini vaaz edeceklerini bildirdi. Ayrıca 17 Eylül'de din görevlileriyle yapacakları toplantıda girişimi anlatmaları için Sivil-Der yönetimini toplantıya davet etti .
Kaynak: İHA