İğdır’da Terör Olayı

Iğdır’da, dün gece yaşanan terör olayında, araçlarına açılan ateş sonucu 3 sivilin yaralandığı, bir TIR’ın yakıldığı bölgede operasyon başlatıldı.

İğdır’da Terör Olayı
Yanan TIR’ı soğutma çalışması sabahın ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Olayda yaralanan 3 sivilden 2’si taburcu olurken diğer İran asıllı sivilin sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi.

Dün saat 20:00 sırlarında Iğdır Karakoyunlu ilçesine bağlı Taşburun beldesi mevkiinde Aralık ilçesine 30, Nahcıvan Özerk Cumhuriyeti’ne 70 kilometre mesafedeki Türkiye-Nahcıvan karayolu üzerindeki terör olayında, Iğdırlı bir firmaya ait TIR’ı durduran PKK’lılar aracı ateşe vererek yolu trafiğe kapattı. Terör olayında TIR’ın içerisinde 150 bin TL’lik Nahcıvan’a gönderildiği belirtilen mobilya eşyası ile araç yanarak kül oldu. TIR’da soğutma çalışması sabahın ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Olayın ardından 30 kişi oldukları belirtilen teröristlerle jandarma arasında sıcak temas sağlandı. Jandarma, teröristlerin çatışma sonrası kaçtıkları Ağrı Dağı’nda operasyona başladı

Yanan TIR’ın sahibi olan şirket sorumlusu, dün akşam saatlerinde araçlarının durdurularak yakıldığını, olaydan yarım saat sonra haberlerinin olduğunu belirtti.

Olayda araçlarının ve içindeki malları ile birlikte tamamen yanarak kül olduğunu belirten şirket yetkilisi; “Elimizdeki faturaya göre; Nahcıvan’a götürmek üzere TIR’ın taşıdığı mobilya eşyasının fatura bedeli 150 bin liradır. Yanan araç ile birlikte 300 bin TL zararımız var” dedi.

VALİLİK YAZILI AÇIKLAMA YAPTI
Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Iğdır Valisi Ahmet Pek ise; şunları söyledi: “Dün, Karakoyunlu Taşburun beldesi yakınında yol kesmeye çalışan bir grup Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu 1 TIR aracını yakmıştır. Durmayan araçlara rastgele ateş açan PKK/KCK teröristleri 3 sivili yaralamışlardır. Sivillerin biri Türk, biri İranlı ve diğeri ise Nahcıvanlı’dır. Yaralılarının hayati tehlikesi yoktur. Her zaman olduğu gibi halk düşmanlıklarını PKK/KCK’lı teröristler bir kez daha göstermiştir. Yol keserek insan kaçırarak, köy halkının iki lokma yiyeceğini gasp ederek yaşayan bu eşkıyalar, halkın hiçbir zaman desteğini görmeyeceklerdir. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Halkımızın bilgilerine ve insaflarına havale ediyorum.”
Kaynak: İHA