Esenler, Dost Selamıyla Kucaklaştı

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Makedonya’nın Türk Belediyesi Merkez Jupa ile “İyi Niyet Protokolü” imzaladı.

Esenler, Dost Selamıyla Kucaklaştı
Başkan Göksu, “Burada yaşayan kardeşlerimizin acılarını acımız, sevinçlerini sevinçlerimiz olarak bilmesi bizim açımızdan, tarih şuuru açısından çok önemli” dedi.

Balkan Savaşları’nın 100. yıldönümünde iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerini güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen “Makedonya’ya Bir Dost Selamı” projesi kapsamında Makedonya’nın Türk Belediyesi Merkez Jupa ile Esenler Belediyesi arasında bir “İyi Niyet Protokolü” imzalandı.

İstanbul Milletvekili ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu Başkanı Dr. İsmail Safi’nin himayelerinde, Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği tarafından organize edilen proje kapsamında gerçekleşen protokol imza törenine; İstanbul Milletvekili ve KEİPA Türk Grubu Başkanı Dr. İsmail Safi, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende yöresel kıyafetleriyle folklor gösterisi yapan Jupalı kız öğrencilerin oyunları büyük beğeni topladı. Heyetten konuklar da öğrencilerle halay çekti.

Törende yaptığı konuşmasında Merkez Jupa’da kardeşlerimizin yaşadığını ifade eden Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Bu bizim için çok önemli bir şey. Burada yaşayan kardeşlerimizin acılarını acımız, sevinçlerini sevinçlerimiz olarak bilmesi bizim açımızdan, tarih şuuru açısından çok önemli” dedi.

"TÜRKİYE KÜRESEL BİR AKTÖR"

Türkiye’nin değişen vizyonuna dikkat çeken Göksu, “Türkiye artık küresel bir güç ve küresel bir aktör. Bu görevi sadece merkezi hükümet değil, belediyeler de üstlenmelidir. Hükümetin ortaya koymuş olduğu bu hedef, bizim de yerel yönetim olarak katkı vermemiz gereken bir husustur” dedi.

Törende bir konuşan İsmail Safi de, “Makedonya bizim için önemli, sizler bizim için önemlisiniz. Bundan Sonra Merkez Jupa’ya daha çok belediye başkanımız, daha çok milletvekilimiz, daha çok iş adamımız gelecek, sizlerle buluşacak; bundan Sonra ayrılık olmayacak” dedi.

Esenler Belediyesi’nin İstanbul’da yürüttüğü başarılı ve değerli çalışmalarını bugün imzalayacakları iyi niyet protokolü çerçevesinde Merkez Jupa’da da devam ettireceklerine inandığını ifade eden Safi sözlerini şöyle sürdürdü; “Bizler Balkan Savaşları’nın 100. Yıldönümünde Makedonya’ya Türkiye’den bir dost selamı getirdik, aynı selamı en kısa zamanda sizlerden de Türkiye’ye götürmek istiyoruz.”

"BİZ ZATEN KARDEŞİZ"

İmzalanan protokolün sadece bir formalite olduğuna dikkat çeken Merkez Jupa Belediye Başkanı Mazlum Hasan da, “Biz zaten kardeşiz” dedi.

Türkiye’den gelen heyetler sayesinde Jupa’da yalnız olmadıklarını hissettiklerini ifade eden Hasan, özellikle Son 10 yılda bu duyguyu daha çok yaşadıklarını bildirerek, “Bunu da Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde hissettik. Şahsım ve milletim adına sizin huzurunuzda kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından tören alanında çocuklara çanta ve kırtasiye malzemesi dağıtıldı. İstanbul Milletvekili İsmail Safi ve beraberindeki heyet, daha Sonra Mustafa Kemal Atatürk’ün babası Ali Rıza Efendi’nin Kocacık Köyü’nde bulunan ve restorasyonu devam eden evini ziyaret etti. Program kapsamında ayrıca Türk çayını Makedonya’da tanıtan Çaykur TIR’ından misafirlere Türk çayı ikram edildi .
Kaynak: İHA