Didim’deki Okulların Statüleri Netleşti

2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında uygulamaya sokulacak olan 4+4+4 olarak ta bilinen eğitim sistemi kapsamında Didim’de İlkokul, Ortaokul ve Liseler belli oldu.

Didim’deki Okulların Statüleri Netleşti
2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında uygulamaya sokulacak ve kademeli olarak eğitim sisteminin 12 yıla çıkarılmasını sağlayacak olan ve kamuoyunda 4+4+4 olarak ta bilinen eğitim sisteminde okulların durumu da netleşti. Bu kapsamda İlkokul, ortaokul ve lise düzeyinde eğitimler verilecek. Didim’de ise okulların durumu da netleşti. Bu kapsamda 1 ila 4. sınıf arasındakiler İlkokul, 5 ila 8. sınıf arasındakiler Ortaokul, 9 ile 12. sınıf arasındakiler lise statüsünde eğitim ve öğretim görecek.

“İLÇE MERKEZİNDEKİ OKULLAR”
Bu kapsamda İlçe merkezinde ise Arif Nihat Asya İlkokulu, Arif Nihat Asya ilköğretim okulu, Arif Nihat Asya Ortaokulu, Atatürk İlkokulu, Atatürk İlköğretim okulu, Atatürk Ortaokulu, Cumhuriyet İlkokulu, Cumhuriyet İlköğretim okulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Gazi İlkokulu, Gazi İlköğretim Okulu, Gazi Ortaokulu, Mahir Özgür Damar İlkokulu, Mahir Özgür Damar İlköğretim okulu, , Mahir Özgür Damar Ortaokulu, Valiler İlkokulu, Valiler İlköğretim okulu, Valiler Ortaokulu adını alırken Fevzi Paşa Akbudak İlkokulu olarak kaldı. Ayrıca İlçe merkezindeki iki anaokulu ise Didim Anaokulu ve Vilayetler hizmet Birliği anaokulu olarak kaldı.

“KÖY VE BELDE OKULLARI”
Akbük’te Akbük Nurullah Kocabıyık İlkokulu ile Cemal Ergenekon Ortaokulu iki okul olarak hizmet verecek. Akyeniköy beldesinde Şehit Soner Turan İlkokulu, Şehit Soner Turan İlköğretim okulu ve Şehit Soner Turan Ortaokulu eğitim öğretime açılacak. Köylerde ise Balat’ta Balat İlkokulu, Akköy’de Akköy İlkokulu, Akköy İlköğretim Okulu ve Akköy Ortaokulu, Denizköy’de Denizköy ilkokulu, Denizköy İlköğretim Okulu ve Denizköy Ortaokulu Yalıköy’de ise Yalıköy ilkokulu, Yalıköy İlköğretim okulu ve Yalıköy Ortaokulu olarak hizmet verecek.

“LİSELERDE DEĞİŞİKLİK YOK”
Liselerde ise Didim Anadolu Lisesi, Esra Karakaya Anadolu Lisesi, Selçuk Özsoy Kız Teknik ve Meslek Lisesi ve Zeynep-Mehmet Dönmez Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi yeni eğitim öğretim döneminde hizmet vermeye devam edecek. Öte yandan ise Aydın Genelinde birçok ilçeye İmam Hatip Lisesi açılırken Didim’de ise İmam Hatip Lisesinin açılmayacağı öğrenildi .
Kaynak: İHA