CHP'den İhraç Edilen İlçe Başkanı Geri Döndü

CHP’den ihraç edilen Orhangazi eski İlçe Başkanı Osman Uçar’a Ankara’dan sevindirici haber geldi.

CHP'den İhraç Edilen İlçe Başkanı Geri Döndü
Önceki gün toplanan CHP Parti Meclisi aralarında 30’dan fazla Bursalının da olduğu Türkiye genelindeki ihraç dosyalarını inceledi. PM, bir tek Osman Uçar hakkında alınan karara “Yanlış” dedi.

2009 yılında CHP İl Başkanlığı görevine gelen Gürhan Akdoğan, dönemin CHP İlçe Başkanı Şaban Yapıcı’yı görevden alıp yerine Osman Uçar’ı tayin etmişti. Akdoğan, bir müddet sonra kendi tayin ettiği Uçar’ı parti disiplinine uymadığı gerekçesi ile CHP Bursa İl Disiplin Kurulu’na sevk etmiş ve partiden ihraç edilmesini sağlamıştı. Atandıktan sonra kongrede güven oyu alarak başkanlık görevine devam eden Uçar ise, ihraç kararı sonrasında ilçe başkanlığı görevini de bırakmak zorunda kalmıştı.

Önceki gün toplanan CHP Parti Meclisi ülke genelindeki ihraç dosyalarını da inceledi. Sadece Bursa’dan 30’dan fazla ismin yer aldığı ihraç dosyalarından bir tek Osman Uçar için alınan karar bozuldu. PM, İl Disiplin Kurulu’nun Uçar hakkında aldığı ihraç kararının haksız olduğuna ve Uçar’ın partiye geri dönebileceğine karar verdi.

Uçar’a sevindiren haberi ise Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil verdi. Uçar’a hakkındaki kararı açıklayan Tamaylıgil ‘hayırlı olsun’ dedi.

Parti Meclisi’nin aldığı kararı değerlendiren Osman Uçar ise parti tüzüğünde sürecin nasıl islediği konusunda bilgi sahibi olmadığını söyledi.

Bu sebeple Uçar’ın yeniden ilçe başkanlığı görevine dönüp dönmeyeceği henüz netlik kazanmadı. Alınan karar hakkında konuşan Uçar, il disiplin kurulunun aldığı kararın haksız olduğunu işaret ederken, “Bu karar doğru olsaydı, ben dönmezdim. Beklenen bir karardı” yorumunu yaptı .
Kaynak: İHA