Çevre Düzeni Planı İstişare Toplantısı

Elazığ'da, ''Elazığ, Malatya, Bingöl, Tunceli Planlama Bölgesi 1 /100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı'' istişare toplantısı yapıldı.

Elazığ Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Muammer Erol, AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, planla ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri ile sivil toplum örgütleri katıldı.

Vali Erol, toplantının adını istişare toplantısı koyarak planla ilgili bütün tarafları bir araya getirmeyi ve görüşlerini almayı amaçladıklarını kaydetti.

İlk planın masa başında hazırlanmış bir plan gibi gözüktüğünü, kentin vizyon planlamasında eksikleri bulunduğunu, ikinci askı öncesinde hazırlıklı olmak adına bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini ifade eden Erol, ilgili bütün tarafların söz alarak planla ilgili düşüncelerini yansıtmalarını beklediklerini belirtti.

Alpay ise planın ilk haline kendisinin de ciddi itirazları olduğunu söyleyerek, yapılacak bu toplantıyla ikinci askı öncesine Elazığ'ın bir vizyonunun belirlenerek beklentilerin ortaya konulmasını istediklerini vurguladı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdulkadir Kandemir de Çevre Düzeni Planı'nın ilk haline yapılan 54 itirazın bakanlığa gönderildiğini ve bu itirazların dikkate alınarak planın yenilendiğini ve yeni haliyle yakında askıya çıkacağını, ikinci askı öncesinde bu toplantıda planın Son hali öncesinde eksiklerin ve taleplerin gündeme alınacağını aktardı.

Muhabir: Bestami Bodruk / Emrah Gökmen

Yayıncı: Önder Felek
Kaynak: AA