Tayan’ın İddialarına Harput'tan Yalanlama

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Doğancı Barajı’nın suyunu kirleten mermer ocağının faaliyette olmadığını söyledi.

Tayan’ın İddialarına Harput'tan Yalanlama
Bursa Valiliği tarafından kapatıldığı açıklanan Doğancı Barajı suyunu kirleten mermer ocağının faaliyetine tekrar devam ettiği öne sürüldü. CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, yaptığı incelemelerde, ocağın eskisi gibi işletildiğini, ocak yetkililerinin kanun tanımaz tavırlarla çevreye gözdağı verdiğini iddia etti. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Şahabettin Harput, mermer ocağının faaliyetinin devam ettiği iddialarının asılsız olduğunu söyledi

Harput, Dağakça Köyü’ndeki maden işletmesinin eksiklerini gidereren kadar faaliyetinin durdurulduğunu vurguladı. 7 Eylül 2012 tarihinde İl Özeli İdaresi, Devlet Su İşleri ve BUSKİ’den geniş bir heyetle işletmeye gidildiğini ifade eden Harput, “Arkadaşlarımızın yerinde yapmış olduğu incelemede, gerçekten durdurma kararında herhangi bir aksaklık olmadığı, durdurma kararına riayetsizlik olmadığı tespit edildi. Bu çok önemlidir. Çünkü alınan bir karara riayet etmemek ayrı bir suçtur ve onun cezası farklı bir ceza olarak bu suçu işleyenin karşısına çıkar; oradaki hadiseyi vatandaşın faaliyetin durdurulmadığı şeklinde gördüğü ortadadır” şeklinde konuştu.

Faaliyeti durdurulan işletmeye, Doğancı Barajı'na teresubatın gelmemesi için bölgenin önünü bir duvarla kapatması, ona göre tedbir alması için talimat verildiğini açıklayan Harput, “Adı geçen şahıs ve işletme, valiliğin teknik ekibinin teklifi üzerine, barajın kirlenmesinin önüne geçmek için oraya bir duvar yapıyor. Arkadaşlarımız da, bu beyanın doğru olduğunu, gerçekten adı geçenin oraya bir duvar yapmakta olduğunu tespit etti. Bu konuda çıkan açıklamaların, mevcut duvarın fark edilmeyerek faaliyetin yeniden devam ettiği şeklinde algılandığını değerlendirmekteyiz. Vatandaşlarımızın müsterih olmasını istiyorum. Sonuç olarak, iddia edilen faaliyet işletme faaliyeti olmayıp, barajın kirlenmesini önlemek için yapılmakta olan duvarın inşa faaliyetidir” dedi .
Kaynak: İHA