Kck’nın Basın Komitesine Yönelik Dava

Terör örgütü KCK’nın basın komitesine yönelik açılan davanın görülmesine başlanıyor.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek davada 36’sı tutuklu 44 sanık hakim karşısına çıkacak. Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayında KCK’nın basın komitesine yönelik açılan davanın görülmesine başlanıyor. İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesine başlanacak dava öncesinde adliye çevresi ve içerisinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Adliyenin en büyük salonunda görülecek davada aralarında Gazeteci Çağdaş Ulus ve Sarp Kuray’ın kızı Zeynep Kuray’ında bulunduğu 36'sı tutuklu 44 sanık yer alıyor.

Cumhuriyet Savcısı Bilal Bayraktar tarafından hazırlanan 800 sayfalık iddianamede, Özgür Gündem gazetesi editörü Nurettin Fırat, Ertuş Bozkurt ve Mazlum Özdemir’inde aralarında bulunduğu 12 sanık örgüt yöneticiliğiyle suçlanıyor. Gazeteci Çağdaş Ulus’un da aralarında bulunduğu 32 sanığın örgüt üyeliği ile suçlandığı iddianamede sanıkların 7,5 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İddianamenin kabul kararının okunmasıyla başlayacak duruşmaya sanıkların kimlik tespiti ve iddianamenin okunulmasıyla devam edilecek .
Kaynak: İHA