Çin Malı Bıçaklar, 'Gaziantep Bıçağı' Satışını Etkiledi

Gaziantep’te bıçak imalatı yapan Mustafa Karagöz, Çin malı bıçakların seyyar satıcılarla piyasaya sürülmesinin satışları etkilediğini söyledi.

Çin Malı Bıçaklar, 'Gaziantep Bıçağı' Satışını Etkiledi
Gaziantep bıçağının artık ilgi görmediğinden ve işlerin durgunluğundan yakınan bıçak ustası Mustafa Karagöz, vatandaşın kaliteli Gaziantep bıçaklarını tercih etmeleri gerektiğini belirtti.

Çin malı bıçakların ömrünün kısa olduğunu ve dayanıksız olduğunu vurgulayan Karagöz, "Şahinbey Mahallesi'nde 45 yıldır bu işi yapıyorum. Esnaflar arasında kaliteli iş yaparak müşteriye hizmet vermeye çalışıyoruz. Bayrama az bir zaman kaldı, bıçaklarını 15 gün kala keskinletsinler rahat etsinler. Bayrama bir gün iki gün kala getirilen bıçaklar istedikleri gibi olmayabilir. Şimdi herkes dükkan açıyor ve artık, tenekeci, bakırcı, berberi bile bıçakçı oldu. Mahalle arası ve köşe başlarında bıçaklarınızı mümkün mertebe keskinletmeyin ve işin ustası ehli kimse ona götürün. Bu da bıçağın ömrünü azaltıyor. Bize getirirlerse kendileri daha iyi iş görür. Çin malı, iki günden sonra sapı çıkar körelir ve işe yaramaz bir hale gelir. Ancak bizim yaptığımız bıçaklar uzun ömürlü ve garanti de verebiliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA