BDP’den “KCK Davası” Açıklaması

Diyarbakır'da Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından bugün görülen KCK davasına ilişkin basın açıklaması yapıldı.

BDP’den “KCK Davası” Açıklaması
Diyarbakır'da bugün görülen KCK davasının öğle arasında BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in katılımı ile bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklaması öncesi alana gelerek elindeki Türk bayrağını açmak isteyen Filiz A. isimli kadın ise, sivil polisler tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. Olay gerginlik çıkmadan sona ererken, BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrük Kürtçe yaptığı açıklama ile KCK operasyonlarına dikkat çekti

Yapılan açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan BDP Diyarbakır Milletvekili Ayna, Başbakan Erdoğan'ın “İki tercih var; ya Kandil ya TBMM” şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Hem yargısal, hem kültürel her şekilde saldıranın, o halka siyaset yaparken tarafınızı belirleyin deme hakkı yoktur. Hukuki, askeri, siyasal baskılarla, yöntemlerle, operasyonlarla Türkiye'deki farklılıkların üzerine gelen birinin taraf belirleyin deme şansı yoktur. Biz zaten tarafız. Başbakan'ın söylediği o cümle BDP'ye, Kürtlere psikolojik şiddettir. Nedir psikolojik şiddet? Hukukta yeri vardır değil mi? Bugün Başbakan Erdoğan'ın Kürtlere ve BDP'ye uyguladığı siyasal şiddet, askeri, sosyal, kültürel şiddetin yanına psikolojik şiddeti ekledi" diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından polis gruptan bir kişinin belediye önündeki ağaçlara pankart asmasına izin vermeyince kısa süreli gerginlik yaşandı. Gerginliğin kısa sürede sona ermesi ile grup sessizce dağıldı .
Kaynak: İHA