Türkiye Dağcılık Federasyonu Eğitim ve Gelişim Kampı Çerçevesinde 139 Dağcı, Kaçkar Dağları'nda İleri Kar Buz Eğitimi Alacak

Eğitim ve Gelişim Kampı çerçevesinde 139 dağcı, Çamlıhemşin ilçesine bağlı Kaçkar Dağları'nda ileri kar buz eğitimi alacak.

Türkiye Dağcılık Federasyonu'nca organize edilen eğitim öncesinde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Rize Valisi Nurullah Çakır, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Ömer Kalkan ile dağcılar katıldı.

Karaca, ileri kar buz eğitiminin 1-6 Eylül tarihleri arasından Yukarı Kavrun ve Öküzçayırı Yaylası'nda gerçekleştirileceğini söyledi.

Kampta, daha çok yaz temel eğitimi dağcılığı için teknik bilgilerin verileceğini ifade eden Karaca, ''Dağcılık eğitimi 8 aşamadan sonra tamamlanıyor. Bunlardan 4'ü yaz, 4'ü kış eğitimleri. Yaz eğitimleriyle başlayan süreç, kış eğitimleriyle devam edecek. Buradaki eğitimi tamamlayarak, daha sonra yapılacak sınavlarda başarılı olan sporcular, kış arama kurtarma eğitimini almaya hak kazanacaklar'' dedi.

Karaca, 139 sporcunun, 14 antrenör eşliğinde çalışacağını ve yaklaşık 72 saatlik ileri kar buz eğitimi alacağını söyledi.

Kaçkarlar'da bu mevsimde kar buz eğitimi yapılabildiğini anlatan Karaca, yaklaşık 3 bin metredeki Öküzçayırı Yaylası'ndaki kampta sporculara emniyet, tırmanma teknikleri, düşme ve yaralanmalara karşı alınacak tedbirler, konaklama teknikleri, donmaya karşı alınması gereken önlemlerin öğretileceğini kaydetti.

Daha sonra sporcular, araçlarla eğitimin gerçekleştirileceği Yukarı Kavrun Yaylası'na hareket etti .
Kaynak: AA