Ordu Palamuta Doyacüak

Su ürünlerinde av yasağının sona ermesinin ardından Ordu'da tezgahlarda satılmaya başlanılan palamudun tanesi 5 lira ile 8 lira arasında değişen fiyattan alıcı buluyor.

Av yasağının sona ermesiyle, ''Vira Bismillah'' diyerek gece 00.00'da denize açılan Ordulu balıkçılar limanlarına palamut ile döndü.

Palamutların balıkçılar tarafından limanlara getirilmesiyle tezgahlarla da buluşan palamut buralarda satılmaya başlandı.

Balıkçı esnaflarından Akif Yağcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özlemle bekledikleri av sezonunun başlamasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Yasağın kalmasıyla tezgahlarının palamut ile dolduğunu ifade eden Yağcı, ''Yeni av sezonu dün gece itibariyle bitti. Yeni sezonun açılmasının ardından tekneleri ile denize açılan balıkçılarımız geriye bizleri mutlu edecek kadar palamut ile döndü. Tezgahlarla buluşan palamudun tanesi 5 lira ile 8 liradan değişen fiyatlardan satmaya başladık. Vatandaşlar tarafından sezonun ilk balığına Oldukça ilgi gösteriliyor. Vatandaş taze balığı özlemiş'' dedi.

Bir diğer balıkçı esnafı Osman Gür ise, yeni av sezonuyla birlikte tezgahların palamut ile adeta şenlendiğini belirtti.

Palamudun tanesini 5 ile 9 lira arasından değişen fiyatlardan sattığını da kaydeden Gür, ''Bu fiyatlara vatandaş haklı olarak biraz pahalı buluyor. Ancak yapacak çok fazla bir şey yok. Hem yeni sezon olması hem de palamudun beklentilerin altında olması fiyatların bu şekilde olmasına neden oldu. Ama palamudun daha çok artmasıyla fiyatlar düşecektir. Vatandaş yine de taze balık diye palamuda ilgi gösteriyor'' diye konuştu.

Gür, daha önce belirlenen boy yasaklarına uyduklarını da sözlerine ekledi.

Ahmet Ulu'da yeni sezonun tüm balıkçılara hayırlı olmasını temenni etti.

Muhabir: Hayati Akçay

Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
Kaynak: AA