Chp Gaziantep İl Teşkilatı, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü Kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Teşkilatı, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü kutladı.

Parti binası önünde toplanan partililer, Demokrasi Meydanı'na kadar yürüdü. Buradaki anıt önünde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından CHP Gaziantep İl Kadın Kolları Başkanı Semra Harman bir açıklama yaptı.

Savaşların, insanlık tarihi kadar eski olduğunu belirten Harman, ''1990 yılından itibaren savaşlarda yaşamını kaybeden insanların yüzde 90'ını kadın ve çocuklar oluşturmaktadır. Ayrıca savaşın etkileri ile yaşadıkları yerden ayrılarak mülteci durumuna düşen savaş zedelerin de yüzde 80'i kadın ve çocuklardan oluşmaktadır'' dedi.

Harman, tüm dünyada yaşanan olumsuzlukların sona ermesini istedi.

CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Gökdağ da savaşların birilerinin aç gözlülüğünden çıktığını savunarak, dünyadaki kaynakların, herkesin insanca yaşamasına yeteceğini söyledi.

Anadolu topraklarının her zaman barış ve kardeşliğin egemen olduğu topraklar olduğunu ifade eden Gökdağ, ''Bu topraklarda binlerce yıldır barış ve kardeşlik türküleri söylenmiştir. Hiç bir zaman kardeşliğimizi, birliğimizi ve beraberliğimizi bozmayacağız'' diye konuştu.

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ'ın da katıldığı etkinlik, konuşmaların ardından olaysız şekilde sona erdi.

Kaynak: AA