Azeri Gazetecilerden Petkim’e Ziyaret

Türkiye'nin Azerbaycan Büyükelçiliği ile Azerbaycan Basın Konseyi işbirliğinde düzenlenen yarışmada ilk 10’a giren Azeri gazeteciler, bir haftalık İzmir gezisi ile ödüllendirildi.

Azeri Gazetecilerden Petkim’e Ziyaret
İzmir Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde İzmir’in tarihi ve turistik yerlerini gezen gazeteciler, Petkim’i de ziyaret etti.

"Azerbaycan-Türkiye Tarafdaşlığından Doğan Emekdaşlık" başlıklı yarışmada dereceye giren gazeteciler, Petkim Genel Müdürü Hayati Öztürk ile bir araya geldi. Ziyarette Öztürk, Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi’nin (SOCAR), “Tek Millet, İki Devlet” ülküsünü iki ülkenin milli çıkarlarına hizmet eden yatırımlarla kökleştirdiğini vurguladı. İzmir ve Bakü’nün 1994 yılından bugüne kardeş şehir olduğunu anımsatan Öztürk, “SOCAR’ın Petkim Yarımadası’nda yapacağı yatırımlar ve Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) Projesi ile birlikte ülkemize yapacağı yatırımların tutarı 17 milyar doları buluyor. Bu yönüyle SOCAR, Türkiye’nin en büyük doğrudan yatırımcı şirketi oluyor. Bakü’de katıldığımız fuarlarda Azeri gazetecilerin bize olan yakın ilgisine pek çok kez tanık olduk. Şimdi onlara ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

“KENDİMİZİ EVİMİZDE HİSSETTİK”

Azerbaycan Halk Gazetesi Muhabiri Namık Ahmedov da, İzmir seyahatleri kapsamında Petkim’i ziyaret etmeyi özellikle arzu ettiklerini belirterek, SOCAR’ın yaptığı yatırımların taşıdığı önemi bizzat yerinde gördüklerini söyledi.

Ahmedov, “Azerbaycan’dan çok uzaklardayız ama burada kendimizi bir an için bile yabancı hissetmedik. Evimizde gibiyiz. İzmir ve Bakü zaten birbirine çok benzeyen iki şehir. Ülkelerimizin bayraklarının dalgalandığı Petkim’i ziyaret ederken çok duygulandık. SOCAR’ın yapacağı yatırımların ülkemizde daha iyi tanınması için biz de elimizden çabayı göstereceğiz” diye konuştu.

Petkim’de çalışan Azeri yöneticilerle de sohbet etme imkanı bulan gazeteciler, daha sonra şirketin fabrikalarını gezerek, üretim proseslerini yakından inceledi .
Kaynak: İHA