Akar Açıklaması

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin barındığı İslahiye ilçesindeki çadır kenti ziyaret etti.

Akar, durum tespiti ve ihtiyaçları belirlemek üzere gerçekleştirdiği ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, İslahiye Kaymakamı Osman Beyazyıldız ile çadır kenti gezdiklerini ve incelemelerde bulunduklarını söyledi.

Kilis, Gaziantep ve Şanlıurfa'da yaptığı incelemeler hakkında bilgi veren Akar, ''Eksikler varsa onları tespit ettik. Yapılacak işleri beraber tespit ettik. Ayrıca Suriyeli misafirlerimiz sınırdan girmeden önce yapabileceklerimiz varsa bu konuları görüştük'' dedi.

Akar, Suriye'den Türkiye'ye sığınanlara iyi bakmak zorunda olduklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

''Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yüzünü ağartmak zorundayız. Bunlara insancıllığın gereği olarak da iyi bakmaz zorundayız. Türk Kızılayı olarak devletimizin yanında yardımcı rol oynuyoruz. Aynı zamanda insancıllığın da temsilcisiyiz. Bu, bir insani yardım operasyonudur. Bu operasyonda Türk Kızılayı ana aktörlerden biri olarak görev yapmaktadır.

Her şeyden evvel amacımız ve dileğimiz bu ateşin bir su tarafından söndürülmesidir. Bu despotizmden kaçmanın durdurulmasıdır ama buraya gelecek olanlar varsa da elimizden geldiğince bakımını yapmaktır. Gerek burada çadır kentlerimizde gerek yeni yapılacak çadır kentlerde gerekse sınır noktasından buraya geçmeden onlara yardımcı olmaya gayret edeceğiz.''

Akar, İslahiye'deki çadır kentte bir sıkıntı olmadığına değinerek, çalışmalarından dolayı Kaymakam Osman Beyazyıldız'a teşekkür etti.

-Tampon bölge-

Sınırda tampon bölge oluşturulması halinde Türk Kızılayı'nın da muhtemelen orada görev yapacağını, kampların tampon bölgeye taşınacağını belirten Akar, emin bir bölgede Kızılay olarak görev yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Bu arada, Akar'ın Osmaniye'de yapımı devam eden çadır kenti ziyaret programı gerçekleşmedi. Akar ve beraberindekiler İslahiye'deki incelemelerinin ardından Hatay'a gitti.

Muhabir: Zekeriye Şimşek / Zafer Fatih Beyaz / Sevil Çelik

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA