25. Karacasu Afrodisias Kültür Sanat ve Tanıtım Festivali Başladı

Karacasu ilçesinde bu yıl 25.'si düzenlenen Afrodisias Kültür Sanat ve Tanıtım Festivali başladı.

Festivalin açılış törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç, Aydın Valisi Kerem Al, Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı ile vatandaşlar katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, açılışta yaptığı konuşmada, Anadolu toprakların binlerce yıllık kültürel ve sanatsal birikime sahip olduğunu belirtti.

Yöredeki sanat kültürü 7 bin yıllık geçmişe sahip olduğuna işaret eden Tezcan, ''Geçmişe doğru 7 bin yıl geriye gittiğimizde Afrodisias, bölgede en önemli mermer işçiliğinin, mermer ustalığının, heykel sanatının kurulduğu yer. Bugün Pamukkale'ye gidip baktığınızda Pamukkale'deki mermer ustalarının Afrodisias'tan yetiştiğini görmek her halde burada yaşamanın ayrıcalığını bir kere daha hatırlatıyor insanlara'' diye konuştu.

AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç da Karacasu'nun dünyaca ünlü ustaların yetiştiği bir ilçe olduğuna dikkat çekti.

Vali Kerem Al ise festivallere katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Festivallerin bir yönüyle insanların buluşmasına, özlem gidermelerine zemin teşkil ettiklerini ve bu nedenle festivallere katılmaya önem verdiğini dile getiren Al, ''Ben bu festivali daha çok önemsiyorum. Kültürümüze sahip çıkıyoruz. Burada Afrodisias'ı tanıtmak önemli. Ben bu festivalin daha nice yıllar ve ilimize ilçemize ekonomimize katkı sunmasını, yörelerimizin tanıtılmasına vesile olmasını diliyorum'' dedi.

Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı da Karacasu'nun demirin, hamurun, çamurun, mermerin hayat bulduğu bir ilçe olduğunu ifade etti.

Festivalde açılış konuşmalarının ardından halkoyunları gösterisi sunuldu.

Muhabir: Bahattin Albayrak / Suat Deniz

Yayıncı: Ufuk Kırabalı
Kaynak: AA