Yaralı Askerin Otobüsle Evine Gönderilmesi

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Geçimli karakolundaki çatışmada yaralanan ve evine otobüsle gönderilmesi tepki çeken Erhan Yakut'un babasıyla telefonda konuştuğunu belirterek, “Babası, ‘Ben bir fabrikatör olsaydım, helikopterle çocuğumu evimin önüne indirirlerdi. Ama ben gariban olduğum için çocuğumu otobüsle gönderdiler’ dedi.

Garibanın çocuğu çatışmanın içine giriyor, karakolda baskına uğruyor, yaralanıyor, gazi oluyor çocuk, ailesine gidecek, otobüsle İnegöl’e gidiyor. Yazıktır, günahtır. utanıyorum bu durumdan” dedi.

Hakkari’deki çatışmada yaralanan asker Erhan Yakut'un otobüsle evine gönderilmesine ilişkin Jandarma Genel Komutanlığı konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Yakut’un ‘Hakkari'den Van'a helikopterle Van'dan Ankara'ya ambulans uçakla sevk edildiği, Ankara'da karşılanan Yakut’un havaalanından otobüs terminaline refakatçi nezaretinde götürülerek uğurlandığını, Yakut'a yol süresince mağdur olmaması için Hakkari İl Jandarma Komutanlığı tarafından maddi destek sağlandığı’ belirtilmişti.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Jandarma Genel Komutanlığı’nın ‘Yakut’un Van’dan değil Ankara’dan otobüsle gönderildiğine’ ilişkin açıklamasına tepki gösterdi. “Özrü kabahatinden büyük” diyen İnce, Jandarma Genel Komutanlığı’nın bu açıklamasının yapılan ayıbı ortadan kaldırmadığını söyledi.

Erhan Yakut’un babası Cengiz Yakut ile dün telefonda görüştüğünü belirten İnce, şöyle devam etti: “Babasının bana söylediklerini aynen söylüyorum; ‘Utanıyorum bu durumdan, beni Türk vatandaşlığından çıkarsınlar, çocuğumun ayağı davul gibi şiş, buraya göndermişler. Ben bir fabrikatör olsaydım, helikopterle çocuğumu evimin önüne indirirlerdi. Ama ben gariban olduğum için, kamyoncu olduğum için çocuğumu otobüsle gönderdiler’ dedi.

Yazıktır gerçekten. Başbakanın oğlu 21 gün askerlik yaptı, valinin aracıyla korumalarla gitti Burdur’da teslim oldu. Garibanın çocuğu çatışmanın içine giriyor, karakolda baskına uğruyor, yaralanıyor, gazi oluyor çocuk, ailesine gidecek, otobüsle İnegöl’e gidiyor. Yazıktır, günahtır. Utanıyorum bu durumdan.” Ayıp olanın Erhan Yakut’un yaralı halde otobüsle Ankara’dan İnegöl’e gönderilmesi olduğunu ifade eden İnce, “Bu ülkenin Genelkurmay Başkanı, bu ülkenin Jandarma Genel Komutanı, bu ülkenin Başbakanı, bu ülkenin Milli Savunma Bakanı çıkıp bu konuda özür dilemelidirler. Bu devlet bir gazisini, Hakkari’de baskına uğramış bir çocuğunu, yaralı bir çocuğunu evine otobüsle gönderiyorsa, yuh olsun bu devlete, daha ne diyeyim” şeklinde konuştu.

FOÇA’DAKİ BOMBALI SALDIRI
İnce, bu sabah İzmir Foça’da 1 askerin şehit olduğu bombalı saldırı ile ilgili olarak da, bunun öngörülmeyen bir olay olmadığını söyledi.

Oslo görüşmelerinde MİT Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş’in ‘Büyük şehirleri cephaneliğe çevirdiniz’ dediğini belirten İnce, “MİT Müsteşar Yardımcısı büyük şehirlerin cephanelik gibi olduğunu biliyordu. Dolayısıyla devlet biliyordu. O zaman hükümet gereğini yapamamış demektir. Hükümet aciz demektir, hükümet başarılı değil demektir. Biz zaten onun için terörle mücadelede hükümet bu görevini yapamıyor, onun için Meclis bu olaya el koysun diye biz Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırıyoruz” dedi.

“PKK MEYDAN OKUYOR”
Foça’nın ardından Türkiye’nin batısında saldırıların devam edeceğini düşünüp düşünmediğinin sorulması üzerine İnce, “PKK meydan okuyor. Foça’da bir komanda birliğimiz var. Meydan okuyor, ‘Siz Şırnak’a, Hakkari’ye gelmeyin, biz gelip sizi burada vururuz’ diyor. Devlet burada devlet olmalıdır, devlet gücünü göstermelidir, ezmelidir yani… Bu kadar basit” dedi .
Kaynak: İHA