Vali Kıraç ve Emniyet Müdürü Bilkay, Olay Yerinde İncelemelerde Bulundu

İzmir Valisi Cahit Kıraç ve İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Foça ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamanını ardından olay yerine giderek incelemelerde bulundu.

Elde edilen ilk bulgular ışığında bilgi alan Kıraç ve Bilkay, herhangi bir açıklama yapmadan, saldırının yapıldığı yolun trafiğe kapatılan kesiminden hareket ederek bölgeden ayrıldı.

Bu arada, saldırının hemen ardından bölge güvenlik kordonuna alınarak, olay yeri inceleme ekipleri tarafından araştırma başlatıldı.

Saldırıyı düzenleyenlerin yakalanması için başlatılan çalışma kapsamında, ilçeden çıkışlara güvenlik noktasında yapılan aramalarla izin veriliyor.

Bölge üzerinde askeri ve polis helikopterlerince de havadan tarama çalışması yapılıyor.

-Peş peşe iki patlama-

Saldırının meydana geldiği yakın bölgede ikamet eden vatandaşlar, gazetecilere yaptığı açıklamada, askeri üsse giden yol tarafından bir patlama sesi duyduklarını ve önce askeri mühimmatın patladığını sandıklarını, bir süre sonra ikinci bir patlama sesi daha duyduklarını ifade etti.

Üsse giden yolun kısa bir süre öncesine kadar güvenlik gerekçesiyle trafiğe kapalı olduğunu beyan eden vatandaşlar, yolun bir süre önce trafiğe açıldığını söyledi.

Muhabir: Seyhan Kurtman - Emre Umurbilir - Mustafa Yıldırım / Ufuk Kırabalı

Yayıncı: J.Jale Durgun
Kaynak: AA