Vali Alaaddin Yüksel Açıklama Yaptı

Ankara İl Spor Güvenlik Kurulu, Vali Alaaddin Yüksel başkanlığında Ankara Spor Salonu'nda gerekleştirildi.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, vali yardımcısı Mustafa Tapsız, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Ankaragücü Kulübü Başkanı Bent Ahlat'ın yanı sıra İl Jandarma Komutanlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu, Türkiye Futbol Federasyonu, Türkiye Basketbol Federasyonu, Türkiye Spor Yazarları Derneği Ankara Şubesi yetkililerinin yanı sıra kulüp temsilcilerinin katılımıyla yapılan toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.

Toplantının açılışında konuşan Vali Yüksel, her ülkenin gelişmişlik düzeyini belirleyen unsurlardan birinin ''spor'' olduğunu belirterek, kitlelerin ortak noktada buluşmasında sporun önemine işaret etti.

Ülkelerin prestijli projeleri olduğunu ve bunların başında da spor projelerinin yer aldığını belirten Yüksel, ''Sporun toplum üzerinde yaptığı en önemli etkilerden biri moral. Spor çağdaşlığın göstergesidir. Ankara'da spora büyük önem veriyoruz. Çocuklara katacağımız değerleri spor yoluyla yapmayı önemsiyoruz. Başarının yegane ödülü paylaşmak ve kucaklaşmaktır. Tesislerimizde yapılan müsabakaların ortak paydası da alkışlamak ve alkışlanmaktır. 2012-2013 sezonunda tüm müsabakaların sağlık içinde geçmesini temenni ediyorum'' dedi.

Toplantıda daha sonra katılımcıların, ''müsabaka güvenliği, güvenlik tedbirleri, spor alanı teknik donanık modernizasyonu, stat seyir alanları düzenlemesi, spor alanlarının güvenlik ve düzeni, özel ve genel kolluğun görevlendirilmesi ve eğitim ve bilgilendirme faaliyetleri başlıkları altında toplanan 45 maddenin üzerindeki'' görüşleri alındı.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, söz konusu maddelerin bir sonraki toplantıda tekrar ele alınıp düzenleneceğini ve karara bağlanacağını bildirdi.

Muhabir: Buğra Ersavaş

Yayıncı: Fatih Ferhat Sürmeli
Kaynak: AA