SYD'den Özürlü Vatandaş ve Ailesine Ev

Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından Afyonkarahisar’ın merkezine bağlı Değirmenayvalı beldesinde özürlü bir kişiye ev yaptırıldı.

SYD'den Özürlü Vatandaş ve Ailesine Ev
Değirmenayvalı’da su ve elektriği olmadan teslim edilen ev için ihtiyaç sahibi aile bireyleri SYDV’ye teşekkür etti.

Elektriği ve suyu olmayan evin teslimi için düzenlenen törene Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanetin Çoban, İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, İl Jandarma Komutanı Albay Okcin Akşit, Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüseyin Vahit Okumuşer, SYDV Müdürü İsmail Arı, Değirmenayvalı Belediye Başkanı ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, ihtiyaç sahibi kişin başvuru değerlendirilerek kendisine bir evin yapıldığını kaydetti.

Bir süre önce de Afyonkarahisar’ın merkezine bağlı Çayırbağ beldesinde bir aileye ev teslim ettiklerini anlatan Balkanlıoğlu, “Özürlülere, toplum olarak bizlerin sahip çıkması lazım. Kendi hayatını devam ettir ya da toplumun içine hiç karışma cam arkasından dünyayı izlemeye devam et diyemeyiz. Onlar bize Allah’ın birer emaneti. Bizlerin onların elinden tutmamız gerekiyor” dedi

İhtiyaç sahibi kişilere yardım etmek için SYDV’lerin kurulduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, gelen paranın kuruşuna dahi halel getirmeden yerinde kullanarak mağdur insanlara yardım yaptıklarını ifade etti.

Vali Balkanlıoğlu, “Çevrenizde gerçek mağdur insan varsa, yardım etmediğimiz zaman sıkıntıya girecek insanlar varsa, lütfen bize bildirin. Bildirmezseniz vebali başınızda. Biz gelip inceliyoruz, komşularına soruyoruz, hakikaten bir mağduriyet varsa yarım ediyoruz” diye konuştu.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise, “Artık SYDV, hayatımızın her alanında yanında. İş kuranlara, ev kuranlara her türlü yardımı yapma noktasına geldi. Geçmişte bu tür örnekleri göremiyorduk. Valimiz, sosyal yardımlaşmanın yeni mütevelli heyeti, Afyonkarahisar’ın her noktasında hizmetler yapıyor. Mekansız olmak kadar kötü bir şey yok, Allah herkesi mekan sahibi yapsın” diye konuştu.

SYDV tarafından 30 bin TL’ye yaptırılan prefabrik ev, özürlü ve ailesi ile birlikte yaşayan Afyonkarahisar Spastik Engelliler Dernek Başkanı Öznur Barutçu’ya teslim edildi

Afyonkarahisar Valiliğinden edinilen bilgiye göre, evin bulunduğu bölge imara yeni açıldığı için elektrik ve su ile ilgili çalışmalar devam ediyor .
Kaynak: İHA