Saruhanlı’da Üzüm Hasadı 20 Ağustos’ta Başlıyor

Saruhanlı Ovasında 70 bin dekarlık bir alanda yetişen Sultaniye Kuru Üzümü hasat zamanı belli oldu.

Saruhanlı’da Üzüm Hasadı 20 Ağustos’ta Başlıyor
Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, bu yıl ki üzüm hasadının 20 Ağustos tarihinden itibaren başlayacağını söyledi.

Saruhanlı Ovasından 70 bin dekarlık bir alanda Çekirdeksiz Sultaniye Kuru Üzümü yetiştirildiğini belirten Oda Başkanı Okur, ilçemizde üzüm hasadı zamanının önceki yıllara göre bu yıl biraz daha erken kesilecektir.

Okur, "Bu yıl kuru üzümde geçen yıla göre düşük bir rekolte beklediklerini, olumsuz hava şartlarından dolayı stres hastalığı, yani üzümün tanesinin küçük olması, yeteri kadar olgunlaşmaması dediğimiz hastalık sebebiyle rekoltenin düşük olacağını bekliyoruz. Çiftçilerimizin uzun süreden beri bu hasat zamanının bekliyorlar. Çiftçilerimize bol, bereketli ve kazasız belasız bir hasat dönemi geçirmelerini diliyoruz"diye konuştu.

Okur, en Son olarak da çiftçilerimize şu çağrıda bulunmak istiyorum, yeni sezonda ihtiyacınız kadar kuru üzümlerinizi satın, geri kalanını ise depolarda bekleterek, muhafaza etmeye çalışın ve üzümlerinizi kesinlikle açık alanlara dökmeyin uyarısında bulundu .
Kaynak: İHA