Sağlık Bakanlığı, Eski Hastaneyi Kullanmak İstemiyor

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, yeni hastanenin hizmete girmesini ardından eski hastanenin kullanılmasına Sağlık Bakanlığının olumlu bakmadığını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı, Eski Hastaneyi Kullanmak İstemiyor
Beraberindeki partililerle birlikte Malatya Devlet Hastanesi’ne giden Milletvekili Çalık, burada Sağlık İl Müdürü Dr. Nail Umay ve Başhekim Dr. Vahap Boztepe ile görüştü.

Devlet Hastanesi Başhekimi Boztepe, “Yaklaşık 5 yıldır başhekimlik yapıyorum. Malatya’da siyaset yapan ve kamuoyundan ciddi anlamda destek alıyoruz. El birliği ile çok güzel bir hizmet ortaya çıkıyor. Sayın vekilimizin özel gayretleri ile hastanemizde uzman doktor sıkıntısı yaşamıyoruz. Birçok ilde randevu verilen bölümlerde bizde aynı gün işlemler yapılıyor” dedi.

Sağlık İl Müdürü Dr. Nail Umay ise, Malatya’nın sağlık hizmetlerinde birçok ilden daha iyi düzeyde olduğunu gördüğünü belirterek, ilçelerin büyük bir kısmında çeşitli sağlık hizmetleri yatırımlarını sürdüğünü ifade etti.

Dr. Umay, yeni devlet hastanesi inşaatının yılsonuna kadar bitmesini beklediklerini kaydetti.

Milletvekili Çalık ise, Malatya Devlet hastanesi binalarını neredeyse 60 yıllık olduğunu söyleyerek, “Müzelik bir binamız var. Her tarafından sıkıntı olduğundan bu binalar sürekli tamiratlarla ayakta kalmış. Malatya’ya yeni bir hastane kazandırmak nasip oluyor. 21 şehir hastanesinden 1 tanesini Malatya’ya kazandırıyoruz. 800 yataklı şehir hastanemiz, 300 yataklı kadın doğum hastanemiz ve 150 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezimiz ile birlikte Malatya’da bin 250 yataklı Sağlık Bakanlığı’nın işlettiği bir hastanemiz olacak. Bu hastanemizde 5 yıldızlı otel konforunda hizmet verilecek” dedi.

Mevcut hastane yerini değerlendirilmesi konusundaki tartışmalara da değinen Milletvekili Çalık, “Mevcut binaların yeri ile ilgili olarak kamuoyunun çok haklı olarak bir rahatsızlığı var. Biz hastanelerin kapatılmasını arzu etmiyoruz. Ancak personel konusunda çok ciddi sıkıntılar yaşayacağımızdan Sağlık Bakanı bunun çok zor olacağını söyledi ve TOKİ ile yapılan protokol gereği de 3. hastanemizi Malatya’ya kazandıracağız. Bir hastane olacak diye düşünüyoruz. Ancak milletin hassasiyeti, yine bizim hassasiyetimizdir. Bu konuyla da ilgili olarak gerekirse sayın bakanımızla görüşeceğiz. Malatya’nın merkezi 500 bin nüfusa sahip. Bin 250 yataklı yeni hastane Malatya’nın sağlık hizmetini rahatlıkla yerine getirebilecek” dedi.

Çalık, yeni şehir hastanesi ve diğer hastanelerin tam olarak hizmette girmesine kadar Malatya Devlet Hastanesi binalarının ve poliklinik hizmetleri için kullanılabileceğini kaydetti.

Kaynak: İHA