Rusya Muhalefetinden Soruşturma Komitesine Protesto

Rusya’nın başkenti Moskova’da 6 Mayıs’ta düzenlenen 'Milyonlar Yürüyüşü' eylemi sonrasında başlatılan adli soruşturmaları protesto eden muhalefet, Soruşturma Komitesi binası karşısında protesto gösterisi yaptı.

Muhalefet örgütleri tarafından bugün Moskova’daki Soruşturma Komitesi binası karşısında düzenlenen “Soruşturma Komitesi’ni işgal et” isimli gösteride 6 Mayıs eylemi dolayısıyla gözaltına alınan eylemcilerin serbest bırakılması istendi. Yaklaşık 100 kişinin canlı zincir halkası oluşturduğu eylemde Sol Cephe Lideri Sergey Udaltsov, polis tarafından gözaltına alındı. Polisin uyarılarına rağmen Soruşturma Komitesi binası karşısında canlı zincir halkası oluşturan göstericiler, “Birimiz hepimiz için, hepimiz birimiz için” ve “Siyasi tutsaklara özgürlük” sloganları attı.

Basına açıklamada bulunan muhalefet liderlerinden Konstantin Kosyakin, “Siyasi nedenlerle tutuklanan tüm arkadaşlarımız serbest bırakılıncaya dek bu eylemlere devam edeceğiz. Yaz ayları olmasına rağmen eylemlerimize bu kadar insan katılıyor. Sonbaharda yapacağımız eylemlere ise yüz binler katılacak. Rusya artık eskisi gibi değil. İnsanlar daha bilinçli olarak protesto eylemlerine katılıyorlar. Hükümet de bundan korkuyor. Önümüzdeki sonbaharda tüm halkımızın bu hükümete karşı ayaklanmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA