İşçiler İle Belediye Arasında Protokol İmzalandı

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Hizmet-İş Sendikası Adıyaman Temsilciliği ile Kahta Belediyesi arasında kadrolu işçilere zam verilmesi konusunda protokol imzalandı.

İşçiler İle Belediye Arasında Protokol İmzalandı
Kahta Belediyesi’nde Belediye Başkanı Yusuf Turanlı ve Hizmet-İş Sendikası Adıyaman Temsilcilisi Mahmut Doğan arasında atılan imza sonucunda belediyede çalışan kadrolu işçilere 252 TL zam yapıldı.

Belediye Başkan Turanlı, kendilerinden herhangi bir talep olmadan bu zammı yaptıklarını ifade ederek, “Biz belediyemizde çalışan kadrolu işçilerimize kendi inisiyatifimiz ile zam verdik. Amacımız memur ile işçiler arasındaki maaş farkını azaltmaktı. Özellikle bayram öncesi bu zammı vererek kendilerine güzel bir sürpriz yaptık. Hizmet-İş Sendikası’ndan da sendikalarına üye işçilere bakmalarını, onlarla yakından ilgilenmelerini, hiç değilse bu Ramazan ayında kendileri için bir iftar yemeği vermelerini bekliyoruz. Bu hem onlar hem de aileleri için güzel olur. Önemsendiklerini bilirler. Biz onlara bu zammı vererek önemsediğimizi gösterdik. Kendilerine size zam verseydik ne kadar beklerdiniz dediğimizde bu verdiğimiz rakamın yarısını söylüyorlardı. Onların beklentilerinin iki katını verdik. Daha önce günlük 54 TL yevmiye alırlarken şimdi 63,5 TL yevmiye alacaklar. Toplam 93 kadrolu işçimizin net maaşı bin 772 TL’den 2 bin 25 TL’ye yükseldi. Bu zammı hak etmişlerdi. Hayırlı olsun” dedi.

Hizmet-İş Sendikası Adıyaman Temsilcisi Mahmut Doğan ise konuşmasında Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı’ya teşekkürlerini ifade ederek en kısa zamanda Kahta’daki üyelerine iftar yemeği vereceklerini söyledi.

İmzalanan protokol sonrası belediyede çalışan kadrolu işçiler adına Sinan Uçan adlı işçi Belediye Başkanı Yusuf Turanlı’ya minnettarlıklarını ifade etmek için çiçek takdim etti .
Kaynak: İHA