İğdır Valisi Çiçek Basın Mensuplarına Plaket Verdi

Iğdır Valisi Amir Çiçek, kendisi için düzenlenen vedalaşma programında il görev yapan basın mensuplarına plaket verdi.

İğdır Valisi Çiçek Basın Mensuplarına Plaket Verdi
Iğdır Polis Evi’nde düzenlenen program; kurum amirleri, mahalle ve köy muhtarları ile basın mensupları katıldı.

Programda konuşma yapan Vali Çiçek, Iğdır’da gerek yerel gerek ise ulusal basın temsilcilerine yaptıkları hizmet kervanında kendilerini yalnız bırakmayarak dağ- taş, yaza-kış demeden kendileri ile birlikte çalışmalara katılarak ve bu çalışmaları kamuoyuna tanımında verdikleri emeklerinden dolayı kendilerin teşekkür mahiyetinden plaket vermeyi uygun gördüğünü söyledi.

Çiçek, Doğunun parlayan yıldızı serhat şehri Iğdır ilinde 7 Haziran 2010 tarihinden itibaren göreve başladığını anımsatarak sözlerine şöyle devam etti: “Bu güzel şehirde çok güzel işler yapmaya çalıştık. Iğdır ilinde valilik yapmak, şahsım ve ailem için büyük bir onur ve mutluluk vesilesi olmuştur. Görev yaptığım süre içerisinde öncelikle Iğdır ilinin genel sorunlarının çözülmesine yönelik bir takım çalışmalar yaptık. Öncelikle yıllardır Iğdır ilimizin hasret duyduğu Havalimanına kavuşabilmesi için elimizden gelenleri yapmaya çalıştık ve Sayın Başbakanımız ve Bakanlarımızın ve değerli katılımcıların katılımıyla; hayırlı ve uğurlu olması dileğiyle 13 Temmuz 2012 tarihinde hava limanının açılışını yaptık. Eğitim ve öğretim alanlarında; okul, derslik ve öğretmen eksiklerini tespit ettik ve bu eksikliklerin giderilmesi için çalışmalar yaptık. Tarımsal verimliliğin artması için çiftçilerimize yönelik çalışmalar yaptık.

Görev yaptığım süre içerisinde adalet, sevgi ve hoşgörü gibi temel kavramları ekseninde görev yapmaya çalıştım. Köylerimize ve mezralarımıza ziyaretler yaparak varsa sorunlarını yerinde gözlemledik ve sorunlarını gidermeye, alt yapı, yol ve içme suyu gibi temel ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık. Uzak ya da yakın gece ya da gündüz demeden tüm vatandaşlarımıza eşit mesafede hizmet vermeye çalıştık ve valiliğimde her hafta vatandaşlarımızın dilek ve isteklerini tek tek dinleyerek onlara yardımcı olmaya çalıştım. Görev yaptığım süre içerisinde kurumlar arası uyum ve ahenge özel önem verdim. Şehrin sorunlarının çözülmesi için kamu kurumları, yerel yönetimler ve sivil toplum kurumları arasındaki işbirliği kanallarını geliştirmeye çalıştım.

Serhat şehrimizin gelişmesi ve kalkınması için yaptığımız her çalışmada köylü-şehirli, yaşlı-genç, kadın-erkek tüm hemşehrilerimin manevi yardım ve desteklerini her zaman yanımda hissettim.” Iğdır’da bazı önemli üç projenin daha hayata geçirilmesi içinde çok kısa süre kaldığının ifade eden Çiçek, “Bunlar Ünlendi Barajı, demir yolu ve Ağrı Dağı’nın turizme açılması projeleridir. Bunlarda yakın zaman da hayta geçirilecektir. Ben bunların açılışına da vali olarak değil de bir vatandaş olarak katılmayı düşünüyorum. Burada sizlerden vedalaşmadan önce son olarak sizlere şunun söylemek istiyorum. Iğdır’ımız gelişime açık bir ildir. Gerek siz kurum amirleri olsun, gerek köy muhtarları olsun gerek ise basın mensupları olsun ilimizin gelişimine katkıda bulunmak için elbirliği ile çalışması gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalarının ardından basın mensuplarının plaketini veren Vali Çiçek, daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi .
Kaynak: İHA