Fatih Altaylı: PKK'yla böyle mücadele edemezsiniz

Hakkari Şemdinli ve İzmir Foça’daki saldırılar ardından gözler yeniden PKK’ya mücadele konusuna çevrildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Fatih Altaylı, ‘Karakolda oturup bekleyerek ve geçitleri tutarak PKK ile mücadele olmaz’ dedi.

Fatih Altaylı: PKK'yla böyle mücadele edemezsiniz
HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu 'nun, yaptığı çarpıcı açıklamalar etkisini sürdürüyor. Hatırlanacağı gibi Pamukoğlu, terörle mücadelenin iki üç aylık askerle yapılamayacağını savunarak aykırı işlemlerin aykırı adamlarla yapılacağını dile getirmişti. Pamukoğlu, terörle mücadelenin Karakolları güçlendirmekle olmayacağına da dikkat çekerek 'Yapılacak iş şudur, biz de aykırı hareket etmeliyiz' ifadelerini kullanmıştı.

'PKK 'YLA MÜCADELE BU ŞEKİLDE OLMAZ'
İşte Pamukoğlu'nun dikkat çekici bu açıklamaları etkisini sürdürürken konuyla ilgili bir diğer açıklama ise Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı' dan geldi. Pamukoğlu 'nun sözlerinin hatırlatılması üzerine Karakolda bekleyerek ve geçitleri tutarak terörle mücadele edilemeyeceğini savunan Altaylı, 'Çünkü PKK sizi biliyor' şeklinde konuştu.

'BU İŞ KarakolLA ÇÖZÜLMEZ'
Son günlerin tartışma konusu olan 'Karakol inşaatları' hakkında da açıklamalarda bulunan Altaylı, önemli olanın Karakol saldırılarının formülasyonunun çözülmesi olduğuna dikkat çekti. 'Ne yapacağız bütün şehirleri Karakolla mı kaplayacağız' diyen Altaylı,'Karakolların her tarafını titanyum kaplayalım askerde onun içinde otursun. Ne yapacağız bütün şehirleri Karakollarla mı kaplayacağız? Foça'ya da mı Karakol yapacağız? Bütün araçları zırhlı hale mi getireceğiz? Böyle yaşamak zorunda olan bir devlet olmak hoş değil. Devleti böyle yaşamak zorunda olmaktan çıkaracak önlemleri bulmamız lazım. 77 bin Karakol yapalım, herkes Karakollarda yaşasın. Böyle bir şey var mı? Bu iş Karakolla çözülmez' dedi.