Denizli 193 Kamera İle İzleniyor

Denizli Emniyet Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği işbirliği ile güvenliğin sağlanması amacıyla kurulan MOBESE sistemi ile Denizli 24 saat 193 kamera ile izleniyor.

Denizli 193 Kamera İle İzleniyor
Denizli Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde bulunan MOBESE merkezini Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Bilal Uçar, Nihat zeybekci, Nurcan Dalbudak ve Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan birlikte ziyaret ederek Denizli Emniyet Müdürü Atilla Çınar'dan merkez ile ilgili bilgi aldı

MOBESE sisteminin çağdaş olan her ülkede bulunduğunu hatırlatan Vali Abdülkadir Demir, son 5 yıldır da ülkemizdeki tüm şehirlerde yapılan bir çalışma olduğunu söyledi.

MOBESE sisteminin Denizli'de hayata geçmesi için 400 bin TL destek verildiğini kaydeden Vali Demir, "Yeni destekle birlikte şu anda 193 kamera bulunuyor. Bizim uzun vadede en büyük arzumuz EDS sisteminin faaliyete geçmesi. Bununla ilgili Denizli Belediyemiz teknik çalışmalarını bitirmek üzere. Sisteme geçildiğinde sistem trafiği otomatik olarak yönetebilecek. Ayrıca trafik polisi ile vatandaşımız yüz yüze kalmayacak. Kırmızı ışık ve hız ihlallerinde sistem görüntü alacak. İl Özel İdaremiz bu yıl 55 köyde 100 farklı noktada kamera uygulaması yapacak” dedi .
Kaynak: İHA