Chp İzmir Milletvekili Yüksel'den 'terör Saldırısı' Değerlendirmesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, "Foça gibi bir hoşgörü şehrinde bugün karşımıza böyle bir olayın çıkması terörü bütün ülkeye yayma anlayışının göstergesidir” dedi.

Chp İzmir Milletvekili Yüksel'den 'terör Saldırısı' Değerlendirmesi
CHP'li vekiller, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın makamında basın toplantısı düzenledi.

“Terör; din, iman, Ramazan dinlemeden can almaya devam ediyor” diyen CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, “Foça gibi bir hoşgörü şehrinde bugün karşımıza böyle bir olayın çıkması terörü bütün ülkeye yayma anlayışının göstergesidir” ifadelerini kullandı. CHP olarak 14 Ağustos’ta TBMM’de olacaklarını açıklayan Yüksel, MHP'ye seslenerek, “AKP’ye stepnelik yapmaktan vazgeçin” dedi.

Terör saldırısını değerlendiren Yüksel, “Bugün burada 2 şehit verdik. Ortalama her gün bir şehidimiz olmaya başladı.

Yakın bir zamanda yaptığımız Hakkari ziyaretinde PKK’nın strateji değiştirdiğini, yeni bir boyut kazandığını, artık öyle vur kaç biçiminde değil, Türkiye’nin bir ucundan girip bölgeler ele geçirmeyi hedeflediğini duymuştuk. PKK’nın bu stratejiye geçmesinde en büyük etken, bu hükümetin dış politikasında yaptığı yanlışların neden olmasıdır. Çünkü komşu ülkelerden destek almadan PKK’nın bir santim bile ilerlemesi ve bu stratejiye geçmesi mümkün değildir. İran, Irak ve Suriye’den destekle bunu yapmaktadır. 2002 yıllarında yılda 20 şehidimiz varken, bugün yalnız Hakkari’de bir ayda 20 şehit verdik” diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren Yüksel, “Başbakan her gün tespitte bulunuyor ama çözüm ile ilgili her hangi bir adım atmıyor. Bir buçuk ay kadar önce Genel Başkanımız şunu söylemişti: 'Bu ülkede 30 yıldır kan akıyor, analar ağlıyor. Ben Genel Başkanlığıma da mal olsa bu sorunun çözülmesi için atmam gereken her adımı atmaya hazırım’. Böyle bir ana muhalefet liderini hiçbir ülke bulamaz arkadaşlar. Ana muhalefet partisi çözüm makamı değildir. Çözüm makamı iktidar partisidir. Biz Hakkari gezisinden sonrada olayın vahametini gördüğümüz için Genel Başkanımızın çağrısını parti olarak tekrarladık. Meclis Başkanına başvurduk. Bu işin çözüm yeri TBMM’dir, gelin TBMM’de siyaset yapan herkes taşın altına elini kolunu koysun, birlikte bu sorunu çözelim diye. Ancak böyle bir acılı günümüzde bile bizi bu çözüm arayışlarımızdan dolayı hiçbir çözüm bulmayıp adım atmayanlar, Türkiye’deki ayrışmayı her gün arttırmaya çalışanlar, 3-5 teröristin yaptığını bütün bir bölge halkına ve o bölgede yaşayan insanların hepsini terörist gibi algılayıp onları bizden ayrıştırmaya çalışanlar, burada bizimle ilgili olmadık eleştirilerde bulunuyorlar. Buna çok üzülüyoruz. Ülkede oluk oluk kan akarken siyasi iradenin yapması gereken buna çözüm bulmaktır. Gelin TBMM’de gizli oturum yapalım, orada kim neyi söyleyecekse söylesin ama bu soruna çözüm bulalım” diye konuştu.

Kaynak: İHA