CHP’den Engelliye Tekerlekli Sandalye

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Kadın Kolları üyeleri, bedensel ve zihinsel engelli bir vatandaşa tekerlekli sandalye hediye ettiler.

CHP’den Engelliye Tekerlekli Sandalye
Zeytinli Mahallesi’nde oturan bedensel ve zihinsel engelli 42 yaşındaki Mehmet Bozkurt’a bir hayırsever vasıtasıyla tekerlekli sandalye alan il kadın kolları üyeleri tekerlekli sandalyeyi, CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Gökdağ ve CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker’in katılımıyla takdim ettiler. Bozkurt’un evine giderek sorunlarıyla ilgilenen Mehmet Gökdağ ve Milletvekili Şeker, engelli vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesi için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini söylediler.

Engellilerin toplumun 1. sınıf vatandaşı olduğunu belirten İl Başkanı Mehmet Gökdağ,” 2005 yılında çıkarılan bir yasayla bütün kurumların belediye başkanlıklarının engelliler yaşamını kolaylaştırma konusunda alacakları önlemleri öngören bir yasa söz konusuydu. Bu da Temmuz ayında Son süreydi. Bugünkü hükümet bu süreyi 2015 e kadar uzattı. Yani bu engelliler için hiçbir şey yapmayacakları anlamına geliyor. Engelliler bizim yöremizin bizim toplumumuzun birinci sınıf vatandaşlarıdır. Bunları yaşama kavuşturucu hayata bağlayıcı engellerin ortadan kaldırılması gerekiyor. Bize göre asıl engel kafalardaki engellerdir. Kafadaki engelleri kaldırırsak bütün engelli vatandaşlarımız bütün insanlarımız huzurlu ve mutlu olur” dedi.

Engellilerin hayatını kolaylaştırıcı daha fazla çalışma yapılması gerektiğini dile getiren Milletvekili Şeker, CHP olarak engellilerin rahatı ve huzuru için tüm imkanlarını seferber edeceklerini ifade etti.

İl Kadın Kolları Başkanı Semra Harman, bir hayırsever vasıtasıyla aldıkları tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahibine ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Engelli Mehmet Bozkurt’un ailesi ise tekerlekli sandalye hediye eden CHP yönetimine ve üyelerine teşekkür ettiler .
Kaynak: İHA