Bakan Yılmaz Şırnak'ta

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Bu bölgenin uzun müddet ihmal edildiğini biliyoruz.Son 10 yılda 32 milyar lira Doğu'ya, Güneydoğu'ya yatırım yaptık" dedi.

Bakan Yılmaz Şırnak'ta
Şırnak’ın Cizre ilçesine gelen Bakan Yılmaz, Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar ve Cizre Kaymakamı Şenol Koca tarafından Cizre Kalesi'nde (Hamidiye Kışlası) karşılandı. “Şehri Nuh Diriliyor” projesi kapsamında restore edilecek olan Cizre Kalesi'ni, İç Kale’yi, Mem U Zin Zindanı'nı, Aslanlı Kapı'yı ve Bırca Belek Burçları'nı gezen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Cizre’deki bu büyük tarihi değerlerin ortaya çıkarılıp, aslına göre restore edilmesi için her türlü desteği vereceklerini, bölgede artık terör, kan ve göz yaşını istemediklerini ifade etti.

Yılmaz, "Cizre’deki bu büyük tarihi değeri, hep birlikte inşallah ortaya çıkaracağız. Biz hem kalkınma ajansları, hem de doğrudan Kalkınma Bakanlığı olarak bu konuda bütün desteği vermeye hazırız. Biraz daha detaylandırılıp, maliyeti çıkarılıp, yol haritası da belirlendikten sonra biz de her türlü desteği vereceğiz" dedi.

"DOĞU VE GÜNEYDOĞU'YA 32 MİLYAR LİRA YATIRIM YAPTIK"

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yapılan yatırımlara değinen Bakan Yılmaz, "Bu bölgenin uzun müddet ihmal edildiğini biliyoruz. İşte bu ihmallerin önüne son 10 senede çok şeyler yaptık. Son 10 yılda 32 milyar lira Doğu'ya, Güneydoğu'ya yatırım yapmışız. Fakat iş sadece yatırım değil, aynı zamanda toplumla iletişim kurmak da önemli. Medya ne kadar gelişirse gelişsin televizyonu, sanal ortamı, twitter'ı, ne olursa olsun yüz yüze iletişimin yerini, yerinde incelemenin yerini hiçbir şey tutmuyor. Biz hükümet olarak buradaki sorunlara, meselelere yerinde tanık olmak için, yürüyen çalışmalar yerinde görmek için, halkla muhabbet etmek için, Ramazan’ın bu güzelliklerini paylaşmak için Doğu'da, Güneydoğu'da sahadayız. Her gün bir yerde bir iftar, bir sahur, böyle geçiriyoruz Ramazan ayını" diye konuştu.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, daha sonra beraberindekilerle birlikte Şırnak kent merkezindeki iftar programına katılmak üzere Cizre’den ayrıldı .
Kaynak: İHA