Bakan Yıldız Elazığ'da

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Türkiye'nin daha güçlü olması lazım ki bizim dışımızdaki siyasi istikrarsızlıklara karşı koyabilecek yapısı her zaman bulunsun" dedi.

Bakan Yıldız Elazığ'da
Elazığ Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Yıldız, burada şeref defterini imzaladı. Ziyarette bir değerlendirme yapan Vali Muammer Erol, “Sayın Bakanımızı Elazığ’da ağırlamaktan Elazığlılar adına onur duyuyoruz” dedi.

Bakan Yıldız ise, Elazığ’da bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, “Elazığ tükettiğinden daha fazla üreten bir ildir. Elazığ, Son yapılan sanayi endekslerine göre ortalama büyüme rakamlarının daha üstünde bir büyüme oranına sahiptir. Bu büyüme oranları ile birlikte kullanılan enerji oranlarında da artış yaşanmaktadır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Erol, Bakan Yıldız’a üzerinden yöresel motiflerin yer aldığı bir halı takdim etti.

Bakın Yıldız, daha Sonra AK Parti il binasına geçti. Burada partililere hitap eden Yıldız, "Bu ülkenin idaresine konan iradenin AK Parti tarafından yürütülmesiyle alakalı uzlaşı, gerçekten şu anda yüzde 76'lara yaklaştı. Arkadaşlar, bu, doğru yaptıkça güçlenen, güçlendikçe daha çok doğru yapma kabiliyet ve kapasitesine ulaşan sizlerle oluyor. Teşkilat mensuplarımızla beraber oluyor. Biz herhangi bir kriz çıkartılmaya çalışıldığında 'Allah'ın izniyle halkımıza ve teşkilatımıza güveniyoruz' diyoruz. Bu ezbere söylenmiş bir cümle değil" diye konuştu.

"Yaklaşan yerel seçimlerde yine yalnızca merkezi hükümette değil, aynı zamanda yerel yönetimlerde de bu siyasi istikrarın devamından yana olduğumuzu hep beraber gösterebiliyor olmamız lazım" diye devam eden Yıldız, "Bunu Türkiye'ye ve tüm bölgeye hep beraber gösterebiliyor olmamız lazım. Türkiye'nin daha güçlü olması lazım ki bizim dışımızdaki siyasi istikrarsızlıklara karşı koyabilecek yapısı her zaman bulunsun. Bu yalnızca Türkiye'nin, Türk insanın meselesi değil" ifadelerini kullandı.

Bakan Yıldız, iftar yemeğine katıldıktan Sonra Ankara'ya haraket edecek .
Kaynak: İHA