Aynaroz'da Orman Yangını

Yunanistan’ın kuzeyindeki manastırlar bölgesi Halkidiki yarımadasında bulunan Aynaroz’da çıkan orman yangını devam ediyor.

Dün Athos dağı eteklerinde başlayan yangını söndürme çalışmalarına yüzden fazla itfaiyeci, 30 itfaiye aracı ve 5 yangın söndürme uçağı ile 2 helikopterin katıldığı belirtiliyor. Sert esen rüzgarlar sebebiyle yangının yayıldığı da gelen bilgiler arasında. Yangının tehdit ettiği bölgedeki bir manastır ile 3 otelin tedbir amacıyla boşaltılması istendi. Yüz civarında turistin bölgeden uzaklaştırıldığı açıklandı. Sabah saatlerinden itibaren ise bölgedeki yaşlı, çocuk ve nefes darlığı çekenler otobüslerle güvenli bölgelere taşındı.Öte yandan 3 günden bu yana devam eden Mora’daki Arkadia bölgesinde çıkan orman yangını ise kısmen kontrol altına alındı. Arkadia’da 27 bin dönüm orman, zeytinlik, arı kovanı ve tarım arazisinin kül olduğu bildirildi.

Yangına 7 uçak ve 200 kişilik itfaiyeci grubu ile müdahale edildiği kaydedildi. Yunanistan’ın Kefalonia, Solomo Korinthias, Attika ve İstanköy adasındaki yangınların da kontrol altına alındığı öğrenildi. Yunanistan’daki orman yangınlarını söndürme çalışmalarına askerler de destek veriyor .