Araç Camlarındaki Siyah Filme Ceza Geliyor

Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, araç camlarına siyah film taktıranlar hakkında yasal işlem yapılacağını belirtildi.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Bingöl’de bazı araç sahiplerinin araçlarına yasalara aykırı camlarına film taktırdıklarının tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi :

“Suç örgütlerinin de genellikle bu tür araçları kullandıkları bilinmektedir. Özellikle ilimizin huzurunu bozan terör faaliyetleri, hırsızlık ve uyuşturucu olaylarına karışanların genellikle bu tür filmli araçları kullandıkları görülmektedir. Bu nedenle ilimizin asayiş ve huzuru için İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri bu tür araçlara yönelik uygulamalara başlayacaktır” Karayolu Trafik Yönetmeliği'nin 63. maddesinde ‘Taşıtların Camları’ ve 53. maddesinde ise ‘Taşıtların Plakalarının’ nitelik ve ölçülerinin açık bir şekilde belirtildiği, yönetmelikle belirlenen nitelik ve ölçülere aykırı hareket ettiği tespit edilen araç sürücüleri hakkında 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 23. ve 30. maddesi gereğince yasal işlem yapıldığının ifade edildiği açıklamada; “Önümüzdeki günlerde yukarıda belirtilen hususlar üzerinde Emniyet Müdürlüğümüz Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince denetimlere ağırlık verilecek, mevzuat hükümlerini ihlal ettiği tespit edilen araç sürücüleri hakkında yasal işlem yapılacaktır. Yasaların verdiği yetki ve görev çerçevesinde ve halka hizmet odaklı yürütülen bu denetim ve uygulamalara halkımızın vereceği destek ve yardımlar, yürütülen çalışmaların başarıya ulaşması ve sunulan hizmetin kalitesini arttırması açısından önemlidir” denildi .
Kaynak: İHA