'Açılım Sürecini Devletin İçindeki Bazı Çevreler Baltaladı'

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, açılım sürecini devletin içerisindeki bazı çevrelerin baltaladığını söyledi.

'Açılım Sürecini Devletin İçindeki Bazı Çevreler Baltaladı'
Açılım projeleri ile önemli mesafeler kat ettiklerini öne süren Bakan Günay, "Türkiye’de herkes bu işin önleneceğine inandık. Açılım projelerimizi hem insafsızca eleştiren hem de zaman zaman sabote eden, devletin içine çöreklenmiş güçler oldu. Açılım sürecimizi baltalayan, bundan hoşnut olmayan terörü bir geçim sektörü haline dönüştürmüş çevrelerin baltalama azmi oldu.” dedi.

tv8’de Erkan Tan’ın konuğu olan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Halkı kazanma yolundaki başarılarının terörü artırdığını ifade eden Günay, "Çoğalmaya başlayan terör olaylarından derin üzüntü duyuyorum. Halkı kazanma mücadelesinde sabırla, tahammülle ve duraksamasız devam etmek gerekiyor. Zaman zaman duraksamalar yaşanıyor ve asıl amacımızdan uzaklaşıyoruz. Bizim bu tarlayı kurutmamızın yolu terörist ile dağ başında mücadele ederken onun beslendiği şehir köy gibi alanlarda halkı kazanmak konusunda her zaman insan haklarına saygılı gayretimizi sürdürmektir. Bugün terörün hala kendisine bir tarla bulabilmesinin sebebi geçmiş iktidarların, 80’li yılları kastederek söylüyorum, inkârcı ve vahşi politikalarıdır. Halkımızı devlet ile içselleştirdiğimiz hale getirdiğimiz zaman daha büyük bir başarı elde edeceğiz. Terörün kökü; dağ başında terörist ile acımasız mücadele ederken halka inanılmaz bir şefkatle yaklaşmak ile kazınabilir." dedi.

Teröre destek ve dışarıdan bir kışkırtmanın aşikâr olduğunu dile getiren Günay, "Muhalefete sormak gerekir Suriye’de kendi halkına silah doğrultan bir yönetim var. Biz fiili bir yaklaşımda bulunmuyoruz. Biz sadece uluslar arası talebi dillendiriyoruz. Bu tür gerekçelerin kamuoyunda paylaşılması Türkiye’ye karşı haksızlık olur. Muhalefetin eleştiri hakkını saygı ile karşılıyorum; ama eleştirirken Türkiye’ye kıymayalım.” diye konuştu.

Terör ile Suriye arasında paralellik olabileceğini söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Suriye meselesi ortaya çıktıktan sonra eğer bizim yaramızı kanatmaya başlamış olsalardı eleştirilere haklılık payı verilebilirdi. 28 yıldan bu yana biz ayrılıkçı terör belası ile uğraşıyoruz. Terör ile Suriye arasında bir paralellik düşünülebilir ama ağır bir bağlantı kurmak yanlışlık olur. Terör konusu AK Parti ile başlamadı.”

“BUGÜN SÖYLEDİKLERİMİN HEPSİ 1995 YILINDA KAYDA GEÇMİŞ”
Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nde bazı eserlerin olmaması ile ilgili de açıklama yapan Bakan Günay; “Devlet Resim ve Heykel Müzesi ile ilgili 18 yıldan bu yana devam eden bir soruşturma var. Bu müze 1980’de kurulmuş. 1995’te ciddi bir Sayıştay deneyimi geçirmiş. Bugün benim tespit ettiğim her şey 1995’te tespit edilmiş. 30 sayfalık Sayıştay raporu da elimde. Danıştay zaman aşımı kararı vermiş. Ancak şunu söyleyebilirim, son 5 yıldır, ben bakanlığa geldiğimden bu yana Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nde kaybolan ya da çalınan eser yok. Sadece 2 eser çalınmıştı onu da satamadılar ve geri getirdiler. Geçmişte kamunun bütün varlığını talan eden bir zihniyet vardı. Maalesef kötü yönetimin izlerini yaşıyoruz.” diye konuştu .