Devlet Bahçeli: ‘Adım adım Kürdistan’a’

Bahçeli Suriye’nin kuzeyinde yaşanan olayların ardında Batı’nın Kürdistan hayallerini gerçekleştirmenin olduğunu söyledi

Devlet Bahçeli: ‘Adım adım Kürdistan’a’
MHP lideri Devlet Bahçeli, dün parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında hükümete yönelik sert eleştirilerde bulundu. “AKP hükümeti girdiği karanlık istikametten yol yakınken dönmeli ve komşu ülkelerin içişlerine müdahale anlamına gelebilecek her nevi ilişki ve irtibatlardan uzak durmalıdır” diyen Bahçeli özetle şunları söyledi:

SURİYE: Suriye 'nin kuzeyindeki tehlikeli oluşumlar, ortaya çıkan tüm emareler dört parçalı büyük Kürdistan 'ın kurulması için ısrarlı bir gayretin varlığını kanıtlamaktadır. Batılı güçlerin bu hayaline adım adım yaklaşılmaktadır. Hükümetin Suriye 'deki iç kavgaya açık tarafgirliği Sevr rüyasının uyanmasına zemin hazırlamıştır. Sözde etkin, aktif, ön alan, tabuları yıkan, inisiyatif kullanan ve belirleyici olduğu iddia edilen dış politika anlayışıyla ne yazık ki ülkemiz Ortadoğu kördüğümünün içine hapsedilmiştir.

'Bakan Davutoğlu ufuksuz '
Kötü politikaların başlıca sorumlusu Davutoğlu 'dur. Hatta Dışişleri Bakanı 'nın yanı başımızdaki mahvoluş ve yıkılışı, 'Bölgede yüzyılın tasfiyesi yaşanıyor ' diyerek olumlu anlam yüklemeye kalkışmasını, düştüğü ufuksuzluğun ve omurgasızlığın ispatı olarak da görmek lazımdır. Bu gelişmeler aslında Kürdistan 'ın kontrollü inşası konusunda AK Parti 'nin ikna edildiğini gösteriyor.

TERÖR:
Bugünkü kanlı bilançonun siyasi sorumlusu da AKP 'nin gevşek, pısırık ve müzakereye kucak açan politikalarından başkası değildir.
Başbakan Türkiye 'nin meçhule doğru sürüklendiğini kesinlikle anlamalıdır. Ülkemize yönelen tehditleri en aza indirmek amacıyla, batı ucu Afrin 'i ve doğu ucu da Kandil 'i içine alacak biçimde tesis edilecek hilal şeklindeki güvenlik kuşağı bir an önce sağlanmalı ve icra edilmelidir. Şayet Sayın Gül üzülecekse bunlara kafa yormalı ve Dışişleri Bakanı da Halep 'e değil Hakkari 'ye başını ve dikkatini çevirmelidir.

CUMHURBAŞKANI 'NIN SÜRESİ:
Böyle bir ortam ve gündem içinde Cumhurbaşkanlığı görev süresiyle ilgili tartışmaların tekrar tırmanması akıl alır değildir. Bunları ülkemizin içinde bocaladığı sorunların üstünü güllü şal ile örtme ve öteleme çabası olarak gördüğümüzü ve bu açıklamaların kayda değer ve makul hiçbir yanı olmadığını ifade etmek istiyorum.
Sormak lazımdır ki Sayın Gül acaba üzülecek ve kırılacak başka bir şey bulamamış mıdır? Madem Başbakan Erdoğan 'la kardeşlikten öte bir hukukları vardır, o halde danışmanına söz konusu beyanları neden verdirmiş, böyle bir şeye neden gerek duymuştur?


İftar sofrasına üç hilalli karpuz
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Akademiler Birliği 'nin Bolu dağında bir restoranda verdiği iftarda, terörle mücadelede Ak Parti 'nin yanında olduklarını söyledi. Bahçeli, ”Türkiye bugün 4 ayaklı bir bağımsız devletin oluşumu süreci içerisinde sıraya konmuş bir ülkedir. Kuzey Irak 'ta başlayan, Suriye 'de şekillenmeye çalışılan, gelecekte İran ve Türkiye 'nin de baş ağrısı olabilecek bu 4 ayaklı bölücü faaliyete bir yerde 'dur ' diyebilmek için teşhisi tam yapmalı, gerekli tedbirler cesaretle alınmalı ve Türkiye 'nin bağımsızlığını, toprak bütünlüğünü, üniter yapısını riske atacak her türlü davranışa son verilmelidir” dedi. Yemekte, Bahçeli 'nin masasına üzerine, MHP 'nin sembolü olan üç hilal ve 'Asena ' ismi verilen kurtun resmedildiği karpuz getirildi.
Kaynak: AA