Bursa'da Toki Eylemi

Merkez Osmangazi ilçesinde kentsel dönüşüm kapsamında yapılan Doğanbey TOKİ konutlarının hak sahipleri, imzalanan sözleşmede belirtilenden daha fazla metrekarede evler yapıldığı ve hak sahiplerine sözleşme farkı olarak borç çıkarıldığı iddiasıyla eylem yaptı.

TOKİ konutlarının önünde toplanan hak sahipleri, 2012 yılının ilk aylarında teslimatı yapılacağının söylenmesine rağmen konutlarına hala taşınamadıklarını iddia ettiler.

Doğanbey Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Mehmet Aslan, TOKİ ile imzalanan sözleşmede belirtilenden daha fazla metrekarede evler yapıldığı ve hak sahiplerine sözleşme farkı olarak borç çıkarıldığını savundu.

Aslan, kendilerine, fazladan yapılan her metrekare için 3 bin lira ek borç çıkarıldığını ifade ederek, ''Biz hak sahiplerine, 150 metrekare daire yerine 200 metre kare daire verildiği takdirde, 50 metre kare için, 150 bin liralık ek ödeme yapmamız gerektiği söylendi. Biz bunu istemiyoruz. Elimizde 2007 yılında yapılmış sözleşmelerimiz var. Bu sözleşmede anlaştığımız neyse onu istiyoruz'' dedi.

Bu arada bir kişinin yetkililerin elektriği kesmesi nedeniyle asansörde mahsur kaldığı iddia nedeniyle hak sahipleriyle yetkililer arasında tartışma çıktı. Polis olay büyümeden kalabalığı dağıttı.

Muhabir: Mustafa Yılmaz/Halil İbrahim Başer

Yayıncı: Selçuk Aval
Kaynak: AA