Ayancık'ta 'Sahil Düzenleme Projesi'

Ayancık'ta 'Sahil Düzenleme Projesi'nin ilk bölümünün tamamlandığı bildirildi.

Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, projesinin ilk ayağı olan Apart Otel ile İskele Meydanı arasındaki düzenleme çalışmalarında sona gelinirken, projenin ilk etabının açılışa gün saydığını belirtti.

Sürdürülen projenin Ayancık için büyük önem taşıdığını söyleyen Ergün, ''İçinde çay bahçeleri, yürüyüş yolları, çocuk spor parkları, kamelyalar, banklar, yeşil alan düzenlemeleri, satış alanları bulunan ve yaklaşık 10 bin metrekarelik bir alanı kapsayan sahil bandının ilk etabı tamamlandı. Projemize İstanbul Büyükşehir Belediyesin'den Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı'ndan destek geldi. Bu proje için desteklerini esirgemeyen AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal'a, AK Parti Sinop Milletvekilimiz Mehmet Ersoy'a, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan'a ve projeye büyük ilgi gösteren Valimiz Ahmet Cengiz ile her zaman yanımızda olan il başkanımız Cengiz Tokmak'a teşekkür ediyorum'' dedi.

Projenin bundan sonraki devamı ile ilgili de gerekli alt yapı çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Ergün, projenin ilk etabının belediyeye yaklaşık olarak 1 milyon TL'ye mal olduğunu sözlerine ekledi.

Muhabir: Halit Gümüş

Yayıncı: Dilek Sezen
Kaynak: AA