Oruçlu Çobanların Zorlu Mücadelesi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Akçalı köyünde ikamet eden Kurt ailesinin 5 ferdi çobanlık yapıyor.

Oruçlu Çobanların Zorlu Mücadelesi
Kızgın güneşin altında akşam saatlerine kadar oruçlu halde çobanlık yaptıklarını belirten ailenin en büyük oğlu Zeki Kurt çok zorlandıklarını ancak başka iş olmadığı için mecbur olduklarını söyledi.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Akçalı köyünde ikamet eden Savaş ve Zeki Kurt isimli kardeşler zor şartlarda çobanlık yapıyor. Ayda 500 TL’ye sabahtan akşama kadar kızgın güneşin altında Yüksekova ovasında çobanlık yaptıklarını belirten Zeki Kurt, “İlçede iş olmadığı için mecburen bu işi yapıyoruz. Kızgın güneşin altında sabahtan akşama kadar oruçlu halde bu bir köye ait hayvanları otlatıyoruz. Yaklaşık 200 büyükbaş hayvana bakıyoruz. Bizi en çok zorlayan susuzluk oluyor” dedi.

Kardeşleriyle birlikte ilçeye bağlı Akçalı köyünde çobanlık yaptıklarını belirten Kurt, “Bu zamanda aile geçindirmek çok zor. Bizim ailemiz 13 nüfuslu. Yüksekova şehir merkezinde iş olmadığı için bu köye gelip çobanlık yapmak üzere yerleştik. Ailemize bakabilmek için 5 kardeş çobanlık yapıyoruz. Şuanda diğer kardeşlerim de başka bir bölgede dana sürüsünü otlatıyor. Hayvanları akşama kadar otlattıktan sonra iftar vakti köye dönüyoruz.”dedi .
Kaynak: İHA