Hanefi Bostan: “meb Hatasını Nihayet Düzeltti”

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı M.Hanefi Bostan, Milli Eğitim Bakanlığının ‘İller Arası Yer Değiştirme Kılavuzu’nda geçen hizmet bölgesinden, il anlamının çıkarılmasının mümkün olmadığını ifade ederek, “Milli Eğitim Bakanlığı hatasını nihayet düzeltti” dedi.

Bostan yaptığı açıklamada, “Milli Eğitim Bakanlığınca yayınlanan İller Arası Yer Değiştirme Kılavuzunun 1.12. maddesinde yer alan “06.05.2010 tarihinde çalıştıkları hizmet bölgelerinde hâlen görev yapmakta olmaları kaydıyla” cümlesinde geçen “hizmet bölgesi” ifadesi bakanlık tarafından her nasıl olduysa “il” olarak değerlendirilmiştir. Bu konuda Bakanlıkça, Valiliklere yazı gönderilerek kılavuzda açıkça ifade edilen “hizmet bölgesi” ifadesinin “il” olarak değerlendirilmesi gerektiği bildirilmiştir. Bu tuhaf mantık sebebi ile sözleşmeli iken kadrolu hale gelen birçok öğretmen tayin isteyemeyecek duruma gelmişti” dedi.

Bostan, konuya ilişkin sözlerini şöyle sürdürdü: “Türk Eğitim-Sen olarak bu konu hem sözlü hem de yazılı olarak Milli Eğitim Bakanlığına iletilmiştir. Ayrıca kamuoyu basın açıklaması ile bilgilendirilerek; İller Arası Yer Değiştirme Kılavuzunda geçen hizmet bölgesinden, il anlamının çıkarılmasının mümkün olmadığı bildirilmiş ve başvuruların Son günü olan Pazartesi gününe kadar sorunun çözülmesi konusunda MEB’e yoğun baskı yapılmıştır. Girişimlerimiz Sonuç vermiş ve Bakanlık yaptığı yanlıştan dönmüştür. Bugün itibari ile Valiliklere gönderilen bir E-POSTA ile “hizmet bölgesi” ibaresinden “il” değil “hizmet bölgesi” anlaşılması gerektiği bildirilmiştir. Türk Eğitim-Sen olarak girişimlerimiz Sonuç vermiş ve Bakanlık tarafından yapılan bir haksızlık yine Türk Eğitim-Sen tarafından engellenmiştir. Öğretmenlere ve Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”
Kaynak: İHA