Evi Yanan Aileye Devlet Yardım Eli Uzattı

Afyonkarahisar'a bağlı Çayırbağ beldesinde elektrik kontağından çıkan yangınla evleri yanan Akman ailesine, devlet yardım elini uzattı.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, yangından sonra evleri kullanılamaz hale gelen Akman ailesine, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı , Çayırbağ Belde Belediye Başkanlığı ve hayırseverler tarafından yaptırılan prefabrik evi teslim etti.

Teslim töreninde konuşan Vali Balkanlıoğlu, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın valilere ''Sizler halkın içinde bizlerin eli, ayağı gözü ve kulağısınız. Valiler bizlerin temsilcileridirler. Bu yüzden öncelikle halkın içinde yaşayan sizlerde dahil herkes vebal sahibisiniz. Bu yüzden hasta, yaşlı, kimsesizlere, yoksullara ve ihtiyaç sahiplerine sahip çıkmalısınız'' dediğini hatırlattı.

Bu nedenle Afyonkarahisar'da tüm ihtiyaç sahiplerinin tespiti için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

''Çalışmalar sonucunda bir çok ihtiyaç sahibine ulaştık ve hepsiyle tek tek ilgileniyoruz. SYDV'ye yeni soluk kazandırarak ve tüm çalışanları değiştirerek çok verimli bir şekilde çalışıyoruz. Ramazan ayı yardımlaşma için en büyük vesiledir. İyiliği yapan ve iyiliğe vesile olanlar mükafatlarını alacaklardır.''

Vali Balkanlıoğlu, prefabrik evi inceleyip Akman ailesine, teslim ettikten sonra evlerinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Yeni evlerine kavuşan Akman ailesi çok mutlu olduklarını belirterek, Vali Balkanlıoğlu'na teşekkür etti.

Törene, SYDV Müdürü Süleyman Arı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, Çayırbağ Belediye Başkanı Yakup Çam ve Çayırbağ halkı da katıldı.

Muhabir: Mustafa Güngör

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA