Bakan Şahin:'115 Terörist Öldürüldü”

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, “Şemdinli’deki çatışmalarda 14 günde 115 bölücü terör örgütü etsiz hale getirildi” dedi.

Bakan Şahin:'115 Terörist Öldürüldü”
Şahin, dün akşamki saldırıda teröristlerin gasp ettikleri bir minibüse 10 bölücü terör örgütü cesedi doldurarak kaçırdığına dair istihbarat aldıklarını açıkladı

Bakan İdris Naim Şahin, memleketi Ordu’da AK Parti’liler ile iftar yemeğinde bir araya gelirken, burada yaptığı konuşmada gündeminde yine terör vardı. Bakan Şahin, “Dünya hiçbir zaman hiçbir zaman barış ve huzur dünyası olmadı. Savaşla barış, iyi ile kötü, zulüm ile adalet hep iç içe, yan yana karşı karşıya var oldu. Birileri İyilikten yana, güzellikten yana, adaletten yana çalışmadan yana yer aldı. Bugün de bu aynıdır. 2012 dünyasında da bölgesel olarak, mevsimsel olarak, iyi ile kötünün mücadelesi hep devam ediyor” derken Türkiye’nin çözüme kavuşmamış sorununun terör olduğunu söyledi.

Bakan Şahin, “Ülkemizin dünden bugüne çözüme tam olarak kavuşmamış bir sorunu var. O da ülkemizin iç güvenliğine yönelik sorundur. Ülkeyi bölme ve parçalama sorunudur. Bu son bir yılın 11 yılın sorunu değil, 30 yıla aşkın bir sorundur. Ülkeyi bölme ve ülkenin siyasal bütünlüğünü tehdit edici sorun da 11 yılda önemli başarılar elde edilmiştir. Bu sorun çoğaltılmamış, çoğaltılmasına fırsat verilmemiş azalma trendine yönlendirilmiştir” diye konuştu.

Hakkari’deki saldırı hakkında konuşmasını sürdüren İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, dün gece gerçekleştirilen çatışmada terör örgütü mensuplarının yoldan geçen bir minibüsü gasp ederek 10 terörist cesetlerinin olay yerinden görüldüğünün istihbaratını aldıklarını açıkladı

Bakan Şahin, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Hakkari ilimizin merkezine bağlı bir jandarma karakolumuza ve bir üst karakola saldırılar olmak üzere, terör örgütünün çok ciddi bir saldırısı meydana geldi. Bu saldırıya güvenlik güçlerimiz her zaman olduğu gibi anında etkili bir şekilde karşılık verdiler. 6 jandarmamız ile 2 geçici köy korumuz şehit oldu. Sabah yapılan arama çalışmaları sonucunda 14 terör örgütü üyesi etkisiz hale getirildi.

Yine gecenin şartlarında gasp ettikleri bir minibüse 10 bölücü terör örgütü cesedi doldurularak kaçırıldığına dair istihbarat bilgisi ortaya çıktı. Bölücü terör örgüt yapmak istediği kendi açısında başarılı belli ölçüde başardığı bu saldırının sonucunda zayiatını alarak bu sonucu yaşamak durumunda kaldı. Yaklaşık 14 gündür Hakkari ilimizin Şemdinli bölgesinde devam eden bölücü örgüt militanlarının gözü dönmüşçesine yapmak istedikleri, tuzaklama saldırı teşebbüsüne karşı silahlı kuvvetleri mensuplarının jandarma ve polisimizin devam eden karşı tedbir ve müdahaleleri sonucunda Allah’a şükürler olsun mayının tuzaklamasında şehit olan iki askerimiz hariç herhangi bir zayiat vermeden toplamda 115 bölücü terör örgüttü etsizleştirilerek bugün 14. günde bir sonuca, iç güvenlik konusunda ciddi çatışmanın sonucunda erişmiş olduk. Saldırı ve çatışma bizim hiçbir zaman arzu ettiğimiz bir husus değildir. Çatışmanın müdahalenin mücadelenin yegane sorumlusu terör örgütleri ve onarla destek verenlerdir. Hiçbir zaman bu ülkenin askeri polisi masum bir insana karşı silah doğrultmamış doğrultmayacaktır. Bu ülkenin huzuru ve güvenliği için bu teşkilatlarımız silahlıdırlar silahlı olmak zorundadırlar. Artık vurma kaçma devri bitmiştir. Artık askerimiz polisimiz takiptedir. İstihbaratı ile ön kesmeye devam etmektedir. Her hangi bir saldırı anında da cevabını verecektir. Dün akşam bu olmuştur. Ülkemizin ve milletimizin huzurunun sağlanması konusunda hükümetimiz ve devletimiz son derece kararlıdır. Bu ülke hepimizin ortak mirası ve değeridir. Bu ülkenin bütünlüğünün sahipliği milletin her ferdine aittir.” İftar yemeğine Bakan Şahin’in yanı sıra Ordu Milletvekilleri Fatih Han Ünal, İhsan Şener, Mustafa Hamarat, AK Parti Ordu İl Başkanı Hüseyin Akyol, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Aydın, AK Parti’li belediye başkanları, ilçe başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

Kaynak: İHA