Amasya'da Ak Parti Yöneticileri İftarda Buluştu

AK Parti’nin Amasya genelindeki il, ilçe, kadın ve gençlik kolları yöneticileri AK Parti il başkanlığının düzenlediği iftar yemeğinde bir araya geldiler.

Amasya'da Ak Parti Yöneticileri İftarda Buluştu
Lalehan Otel’de düzenlenen iftar yemeğine, AK Parti Amasya Milletvekilleri Naci Bostancı, Avni Erdemir ile İl Başkanı Osman Faik Salman da katıldı.

Parti teşkilatının düzenlenen kongrelerde yeni kadrolarıyla tazelendiğini belirten AK Parti Amasya İl Başkanı Osman Faik Salman, AK Parti başarısını artırarak devam edeceğini söyledi.

“TEPKİ GÖRMÜYORUZ, MUHABBETLE KARŞILAŞIYORUZ”

TBMM’nin tatilr girmesinin ardından seçim bölgesinde yaptıkları ziyaretlerde alınlarının akıyla 9,5 yıl geçirmiş olduklarını gözlemlediklerini belirten AK Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir, “Tepki görmüyoruz, muhabbetle karşılaşıyoruz. Yapamadıklarımızı niçin yapamadığımızı aktarıyoruz. Soru soranlar oluyor. Bizim gibi düşünmeseler bile onlarla sarılıp, kucaklaşıp ayrılıyoruz” dedi.

Milli gelirin 2002’de 230 milyar dolarken 772 milyar dolara yükseltiğini anımsatan Erdemir, “Kişi başına düşen milli gelir 3 bin 500 dolar bile yoktu. Bugün 10 bin 500 dolar yine 3 kat artmış. İhracatımız 36 milyar dolardan 136 milyar dolara çıkmış. Tarımsal ürün ihracatımız 4 milyar dolardan 16 milyar dolara çıkmış. Yani her alanda müthiş bir yükseliş var” diye konuştu.

“NÜKLEER KARŞITI PROTESTOLAR...

"Türkiye’nin 1970’li yıllarda 12 milyar kilovat saat elektrik üretirken, şimdi 230 milyar kilovat saate erişildiğini anlatan AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı da, “Bir takım barajlar yapılırken muhalefet diyordu ki, “Bu kadar elektriği ne yapacaksınız toprağa mı vereceksiniz’ diyorlardı. Bugün elektrik yetmiyor sanayinin çarklarını çevirmeye. Biliyorsunuz elektrik üretiminin önemli bir kısmı maalesef doğalgazdan temin ediliyor. Hemen hemen yüzde 50’si. Kolay, çabuk enerjiye ihtiyacımız olduğu için, ülkenin kaynaklarının da fazla olmadığı için doğalgazdan sağlanıyor. Ama inşallah nükleer enerji kurulduğunda temiz, ucuz, yeni enerji kaynaklarına da sahip olacak Türkiye. Her ne kadar çevreciler bundan hoşlanmasalar da, bu tür nükleer karşıtı protesto hareketlerinin biraz doğalgazcılarla, petrolcülerle de ilgili olduğunu unutmayalım. O kadar da safihane işler değil. Bunlar pazar işleri, piyasa rekabeti işleri. Kendisini sureti haktan göstererek bir takım konulara itiraz edenler zannettiğiniz kadar da masum değiller. Bunu belirteyim. Masum olanlar var elbette. Ama masum olmayanlar da var” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA