Çanakkale Valisi Tuna Açıklaması

Gelibolu ilçesindeki Mevlevihane'de, Çanakkale Valiliği tarafından iftar yemeği verildi.

Etkinliğe katılan binlerce kişi, Gelibolu Mevlevihanesi'nin bahçesine konan masalarda iftarlarını açtı.

Vali Güngör Azim Tuna, iftar yemeğinin ardından, Mevlevihane'nin içinde devam programda yaptığı konuşmada, beklenenden daha fazla ilgiyle karşılaştıklarını, bunun da kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Mevlevihane'de karşılık beklemeden, gönülden hizmet etmeye çalışan insanlar bulunduğuna dikkat çeken Tuna, ''İyi ki varlar diyorum, iyi ki böyle bir ekibe sahibiz'' dedi.

Tuna, Gelibolu Mevlevihanesi'nin tarihte icra ettiği çok önemli fonksiyonları bulunduğunu ifade ederek, ''Bizler, önceki dönemler kadar olmasa da bugün bu kültürü yaşatmaya, Mevlevihane'yi önemli bir merkez haline getirmeye çalışıyoruz. Buradan bütün insanlığa, ülkemize ve Balkan coğrafyasına sevgi ve aşk tohumları ekeceğiz. Burada olduğumuz sürece bu müesseseyi bir ilim ve kültür varlığı olarak muhafaza etmeye, desteklemeye devam edeceğiz'' diye konuştu.

Konuşmanın ardından, sema gösterisi sunuldu.

Programa, AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Çan Kaymakamı Hasan Gözen, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuz ile çok sayıda davetli katıldı.

Muhabir: Ercan Özçetin / Mehmet Bayer

Yayıncı: Kamuran Akkuş
Kaynak: AA